Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'na Doğru

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

İl Emniyet Müdürü Gülveren, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 97 yıl önce Samsun'a çıktığını ve etrafında kenetlenen silah arkadaşlarıyla Türk milleti için Kurtuluş Savaşı'nın bağımsızlık meşalesini yaktığını ifade etti.

Gülveren, 19 Mayıs 1919 tarihinin istiklal adına önemli bir milat olduğunu vurgulayarak, "İstikbalimiz içinse ayrı bir önem taşımaktadır." ifadesini kullandı.

Erhan Gülveren, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin bağımsızlığı için millet ve toprak bütünlüğüne el uzatanlara karşı şahlanışın sembolü olan bu önemli günü, geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan ederek Türk gençlerine duyduğu güveni ortaya koşmuş ve gençliğe seslenerek, 'gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültürle insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyerek, gençlerimizden beklentilerini ifade etmiştir."

İl Emniyet Müdürü Gülveren, "Bu anlamlı gün vesilesiyle, milletimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız, bayrağımız ve değerlerimiz için canla başla savaşmış aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan muhterem gazilerimizin ise sağlıklı uzun ömürler geçirmesini dilerim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erhan Gülveren Gaziantep 19 Mayıs Güncel Haberler

title