Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Samsun'a atılan ilk adımın, Türk tarihine altın harflerle kazınmış zaferlerin en anlamlısının başlangıcı olduğunu belirtti.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Samsun'a atılan ilk adımın, Türk tarihine altın harflerle kazınmış zaferlerin en anlamlısının başlangıcı olduğunu belirtti.

Kocatepe, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Yüce Türk milletinin, bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin, 96. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Türk milletinin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs'ın, tarih boyunca hep en yukarıda tuttukları bağımsızlık sevdasının bir yansıması olduğuna işaret eden Kocatepe, şunları kaydetti:

" Samsun'a atılan o ilk adım, 5 bin yıllık bir medeniyet yürüyüşünün tarihimize altın harflerle kazımış olduğu zaferlerin en anlamlısı,  kurtuluş zaferine atılan adımlardan biridir. Kurtuluş Savaşı'nın ardından kurulan cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geleceğe sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, bizi birbirimize daha çok kenetliyor. Bilgi toplumunun gereklerini birleştiren ve Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olan Türk gençliği, Türkiye'nin uygarlık yolunda ilerleyebilmesinin en büyük güvencesidir."

Kocatepe, gençlerin, emanet aldıkları cumhuriyeti geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inandığını da dile getirdi.

-Başkan Zolan'dan 19 Mayıs mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Ulu Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milletinin bağımsızlık kaderini tayin ettiğini belirtti.

Bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olan bu önemli tarihin anlamını ve önemini gelecek nesillere aktarmanın birincil vazifelerinden biri olduğunu dile getiren Zolan, şunları kaydetti:

"Çünkü milletler geçmiş tarihini diri tutarak ve her daim idrak ederek geleceklerini yazarlar ve varlıklarını sürdürürler. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlak geleceği, tarihini iyi okuyan ve ona sahip çıkan, hepimizin umudu olan gençlerimize emanettir. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'da attığı bağımsızlık mücadelesi adımını, Erzurum ve Sivas kongreleri, ardından da Ankara'da Meclis açılışı takip etmiş, milli irade bu kuvvetli adımlarla birbirine kenetlenmiş, birlik ve beraberliği ile geleceğine sahip çıkmış ve Milli Mücadele'yi zaferle taçlandırmayı başarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile tüm dünyaya milletimizin kendi küllerinden vatan aşkı, engel tanımayan inancı ve tükenmeyen azmiyle yeniden doğduğu ispat edilmiştir."

Mesajında gençlere de seslenen Başkan Zolan, "Sizler tarihimizden aldığınız ilhamla ülkemizin geleceğini birbirinden üstün başarılarınızla taçlandıracaksınız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Denizli Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title