Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kktc?de Törenlerle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'de törenlerle kutlandıAli Ruhluel Lefkoşa, 19 Mayıs, (DHA)- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının anısına Türk gençliğine armağan ettiği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bugün Türkiye'yle birlikte KKTC'de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'de törenlerle kutlandı

Ali Ruhluel Lefkoşa, 19 Mayıs, (DHA)- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının anısına Türk gençliğine armağan ettiği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bugün Türkiye'yle birlikte KKTC'de de tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Başkent Lefkoşa'daki ilk tören, Atatürk Anıtı'nda yer aldı. Çelenk konulmasıyla başlayan tören, Anıtkabir'den getirilen toprağın Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla devam etti ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun ve diğer üst düzey yetkililer katıldı. Atatürk anıtının önündeki törenin ardından Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda tören düzenlendi. Tören, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova'nın eşliğinde öğrencilerin ve gençlerin bayramını kutlaması, halkı selamlamasıyla başladı. Törende, öğrenciler şiirler okudu, bando gösterileri yapıldı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu. Anıtkabir'den getirilen ve Türkiye ile KKTC bayraklarına sarılı kutsal toprak Türkiye Büyükelçisi Kanbay tarafından KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya takdim edildi.

Berova 'Atatürk ülkenin geleceğini gençlere emanet etti'

Törende KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Berova, konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe verdiği önemin; doğum günü olarak da kabul ettiği 19 Mayıs'ı, gençliğe armağan etmesinden görüldüğüne işaret etti. Berova, Atatürk'ün ülkenin geleceğini de gençlere emanet ettiğini belirterek, bu kapsamda gençleri geleceğe hazır olmaları için özveriyle yetiştiren öğretmen ve velileri kutladı. Günün Türk milleti için anlam ve önemine işaret eden Berova, 19 Mayıs 1919 Samsun çıkarmasının bugün 97. yıldönümünü kutladıklarını belirtti. Atatürk'ün 19 Mayıs'ta attığı adımın; Türk halkının bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin adımları olduğuna işaret eden Berova, bugünün ayrıca Kurtuluş Savaşı'nı ve verilen canları, kanları hatırlattığını söyledi. Berova, geçmişini, kültürünü iyi bilen, sahip çıkan ve bunu geleceğe aktaran toplumların geleceklerini sağlam temeller üzerine kurabileceğine işaret ederek, Atatürk'ün bu yüzden güveni tam olan gençlere bugünü ve ülke geleceğini armağan ettiğini kaydetti. Atatürk'ün her zaman gençliğe önem verdiğini, cumhuriyeti koruma, geliştirme ve ileriye taşıma görevini gençlere bıraktığını anlatan Berova, gençlerin de birlik beraberlik içinde çalışarak KKTC'yi daha güçlü hale getireceğine inanç belirtti. Konuşmaların ardından resmigeçit yapıldı ve gençler 19 Mayıs gösterilerini sundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Samsun Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title