Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Doğu Karadeniz'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Trabzon'da düzenlenen törenler, yağış nedeniyle 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu.

Yöresel ezgiler eşliğinde çeşitli gösterilerin de yapıldığı tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Törene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Rize

Rize'de, Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Çelik, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Samsun'a attığı ilk adımın, milletin bağımsızlığının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk hareketi olduğunu ifade etti. Çelik, "19 Mayıs 1919'da Samsun'dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. 19 Mayıs ve benzeri anlamlı günleri kutlarken veya anarken günümüzle geçmişimizin muhasebesini yapıp Atatürk'ün ve aziz şehitlerimizin hatıralarını dünden daha fazla öne çıkarak kutlamalıyız." diye konuştu.

Törene, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Şehirde yapılması planlanan gençlik yürüyüşü yağmur nedeniyle iptal edildi.

? -Giresun

Giresun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Havanın yağışlı olması nedeniyle 19 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen törende, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Bulut, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Bulut, "Türk gençliği ecdadından aldığı ilhamla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacak kudrete ve vizyonuna sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü yaklaşırken ülkemizin demokratik standartlarının gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru hızla ilerlemesi için Türk gençliği üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirecektir." şeklinde konuştu.

Tören, öğrenciler tarafından sergilenen gösterilerin ardından sona erdi.

-Bayburt

Bayburt'ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törende, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu konuşma yaptı.

Karakaşoğlu, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin ateşle imtihanı olduğunu belirterek, "Türk milletinin bağrından çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu tarihi dönüm noktasında, Türk milletinin var oluş kavgasını başlatmıştır" dedi.

Tören, yarışmalarda derece elde eden sporculara ödül verilmesi ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

-Ordu

Ordu'daki törende, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, törende yaptığı konuşmada, 97 yıl önce Samsun'da milli mücadelenin ilk adımının atıldığını söyledi.

Türk milletinin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Esmer, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle andığını dile getirdi.

Konuşmanın ardından başarılı sporculara madalya verildi. Öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi gösteriler sunarken, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de müzik dinletisi gerçekleştirdi.

-Artvin

Artvin'deki törenlerde Vali Kemal Cirit, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Spor Salonu'nda devam eden etkinliklerde, öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu.

Güreş, tekvando, bilek güreşi gösterilerinin sunulduğu törende, halk oyunları ekiplerinin gösterileri izleyecilerin beğenisini topladı.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözünü rehber edindiklerini belirterek, "Hem gençlik ve spor hizmetlerini sunan bizler hem de bu hizmetlerin muhatabı olan gençler vatan sevgimizi, işlerimizi en iyi şekilde yapmak suretiyle ortaya koymaya çalışıyoruz." dedi.

Törene, öğrenciler ve vatandaşların yanı sıra Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay da katıldı.

-Gümüşhane

Gümüşhane'deki kutlamalar, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü önünden Atatürk Anıtı'na kadar kortej yürüyüşüyle başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından yaptığı konuşmada, binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet edildiğine işaret etti.

"Gençlik koşusu" ve "Ecdada mektup" yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Gümüşhane'de yetişen ve uluslararası başarılar elde etmiş milli sporcular tanıtıldı.

Programda, 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan öğrencilerin diriliş gösterisi izleyicilerin beğenisini kazandı.

Sporcuların gösterilerinin ardından Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan ve Belediye Başkanı Ercan Çimen ok atışı yaptı. Programın son bölümünde Sağlık Bakanlığının Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Projesi kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Doğu Karadeniz 19 Mayıs Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title