Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Tunceli'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla rafting yapıldı.

Tunceli'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla rafting yapıldı.

Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Munzur Adrenalin Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte raftingciler, 5 botla suya açıldı.

Yaklaşık 13 kilometrelik Munzur Çayı'nda zor etaplara rağmen parkur tamamlandı.

Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında açık alanlarda, parklarda, spor salonlarında çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kara, "Amacımız Tunceli'de bu güzellikleri yaşatmak, Munzur'un bu güzel suyunda raftingi de bu etkinliğe katarak güzel bir ortam sağlamaktır." dedi.

MADOSK Başkanı Nazım Arslan da Munzur Çayı'nın rafting için son derece elverişli olduğunu dile getirdi.

Munzur Çayı'nın gezilmesi, görülmesi gereken bir vadi ve bir milli park olduğunu belirten Arslan, "Herkese Munzur Çayı'nı, Munzur Vadisi'ni gezmesini ve mutlaka rafting yapmasını öneriyoruz. Bütün doğa sporcularını, doğa severleri Munzur'a davet ediyoruz. Türkiye'nin neresinde, dünyanın neresinde doğa sporları yapılıyorsa, Munzur Vadisi'nde de bu doğa sporlarının hepsi yapılmaktadır."

MADOSK rafting takım kaptanı Bilge Yeşildağ da Munzur Çayı'nda rafting antrenmanlarını yaptıklarını belirterek, "Gençlere hediye edilen bu bayramda rafting yapmak çok güzel. Munzur Çayı'nda rafting çok eğlenceli geçiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Munzur Çayı 19 Mayıs Tunceli Güncel Haberler

title