Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İzmir valisinin alana gelişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Çeşitli halkoyunları ve sporcuların yaptığı gösteriler, Alanda konfetiler eşliğinde dev bayrak açılması. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta kutlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İzmir valisinin alana gelişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı,

Çeşitli halkoyunları ve sporcuların yaptığı gösteriler,

Alanda konfetiler eşliğinde dev bayrak açılması. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta kutlandı.

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Tatlısu, 19 Mayıs'ın sadece Türk milletinin kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, Türkiye Cumhuriyeti devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini alması anlamını taşıdığını belirterek gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerin her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde sorunların üstesinden geleceğini belirtti.

Tatlısu, gençlerin okuyan, düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, bilim, sanat, sporu yaşam tarzına dönüştüren, gelişmelere açık, yenilikçi, etik değerlere, milli ve manevi değerlere bağlı, çevreye duyarlı, güçlü bireyler olarak yetişeceğini kaydetti.

Cimnastik Milli Takım sporcusu Demet Mutlu, gençler adına yaptığı konuşmada, ataların vatan ve ulus için yaptıkları fedakarlık ve gerçekleştirdikleri çabanın farkında olduklarını söyleyerek, Türk gençliği olarak hedeflerinin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak olduğunu söyledi.

Mutlu, "Bu hedefi gerçekleştirmek için boş durmamak gerektiğini de biliyoruz. Hedef için her birimiz farklı bir yoldan yürüyoruz ancak hepimizin hedefi büyük bir Türkiye'dir." diye konuştu.

Konuşmalar işitme engelliler için işaret diline de çevrildi.

Namık Kemal Anadolu Lisesi öğrencileri şiirler okurken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde "Gençlik Marşı"nın söylenmesinin ardından Ana'dan Ata'ya bisiklet turunun bayrak teslim yapıldı.

Törende gençler Karadeniz yöresi, zeybek, Kafkas, artistik ve ritmik jimnastik, karate, aerobik ile step gösterileri sundu. Ege Üniversitesi öğrencilerinin modern dans gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Kutlama programı sonunda gençler meydanda Türk bayrağı açtı, 10 Yıl Marşı'nı okudu.

Törene katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da ellerinde Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

19 Mayıs Denizli Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title