Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kapsamında 111 Gence 111 Bisiklet Dağıtıldı

Bilecik’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında 111 gence 111 bisiklet dağıtıldı.

Bilecik'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında 111 gence 111 bisiklet dağıtıldı.

Bilecik'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaların ardından, "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında 111 gence 111 bisiklet dağıtıldı. Bisiklet dağımı töreni öncesi açıklama yapan Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer Balcı, Bakanlıkları tarafından "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik" projesi kapsamında bisiklet desteği sağlanması için 4 yıl içinde 1 milyon adet bisiklet, farklı miktar ve zamanlarda temin edilerek hedef gruplar çocuklar, okullar, üniversiteler ve belediyeler dağıtıldı belirtti. Balcı, "Sağlık Bakanlığı tarafından çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması ve toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Bilecik'te 111 gence 111 bisiklet dağıtılacak. Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi durumundadır. Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsiz hayat tarzı, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin önünde dördüncü sırada yer almaktadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 25'inin, diyabetin yüzde 27'sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30'unun ana nedeninin fiziksel hareketsizlik olduğu tahmin edilmektedir. Fiziksel hareketsizlik yalnızca yetişkinler için değil, çocuklar ve gençler için de ciddi bir sağlık riski taşımaktadır. 2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin yüzde 71,9'u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Aynı araştırma 6-18 yaş grubu bireylerin yüzde 22,5'inde kilo problemi olduğunu göstermektedir" dedi.

"111 ADET BİSİKLET DAĞITILACAKTIR"

Bilecik'teki bisiklet dağıtımları hakkında da bilgi veren Balcı, "İlimizde, bu proje kapsamında ilk olarak, Mayıs 2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Ortaokullara Bilecik Valiliğimizin öncülüğünde, 2015 yılında 455 adet bisiklet dağıtılmıştır. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 96. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde, 23 Nisan 2016 Cumartesi günü 'Sağlık İçin Hareket Et' sloganı ile 120 adet bisiklet dağıtılmıştır. Bugünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 97.Yıl Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde Bilecik genelinde 9, 10, 11'inci sınıflarda okuyan gençlere olmak üzere her liseden başarılı 3 öğrenciye toplam 111 adet bisiklet dağıtılacaktır. Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam' programı kapsamında ilimiz kamu kurumları ve halkımızın katılımları ile düzenli olarak fiziksel aktivite etkinlikleri gerçekleştirilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından programa katılan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüsnü Gür, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz tarafından uçan balonların bağlı olduğu kurdele kesildi. Ardından protokol üyeleri 111 gence bisikletlerinin taktim ettiler. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

19 Mayıs Bilecik Balcı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title