Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun'un ilçelerinde tören düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun'un ilçelerinde tören düzenlendi.

Kavak Soğuksu Mahallesi'ndeki Atatürk büstüne Kavak Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tunsel Aslankoç tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili Merkez Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu Müdür Yardımcısı Alaattin Sarı'nın konuşması ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Mevlüt Şekerci adına Yazı İşleri Müdürü Eyüp Ünlü, Belediye Başkanı Vekili Mustafa Tangal ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Aydın tarafından ödülleri verildi.

Törene Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İçli, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Çarşamba

Çarşamba ilçesinde tören, Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün çelenginin sunulması ile başladı.

Buradaki törenin ardından Çarşamba Fen Lisesi'ne kadar gençlik yürüyüşü yapıldı. Çarşamba Fen Lisesi bahçesinde yapılan törende halk oyunları ve spor gösterileri gerçekleştirildi.

Törene Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt ile vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Vezirköprü

Vezirköprü ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinliklerde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Vezirköprü Köprülüler Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Akif Özata, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterilerinin sunulmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcuları tarafından sunulan jimnastik ve tekvando gösterilerinin ardından tören sona erdi.

Törene Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Jandarma İlçe Karakol Komutanı Üsteğmen Selçuk Yılmaz, Belediye Başkanı Sadık Edis, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yücel Karahasanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yener Aksoy ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Havza

Mehmetçik Meydanı'ndaki Atatürk anıtına Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili Uzun ile gençler adına Dilara Öz'ün yaptığı konuşmanın ardından şiirlerin okundu ve spor gösterileri gerçekleştirildi.

Programın son bölümde Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir ve Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından ödülleri verildi.

Bafra

Bafra Kent Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Şenocak, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Tören kapsamında daha sonra halk oyunları, spor ve bayrak gösterileri gerçekleştirildi. Törende Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'na ait iki uçakla uçuş gösterisi de yapıldı.

Törene AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

19 Mayıs Samsun Politika Güncel Haberler

title