Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile il protokolü ve dernek başkanları 19 Mayıs mesajları yayınladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile il protokolü ve dernek başkanları 19 Mayıs mesajları yayınladı.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile Balıkesir Valiliği'nin resmi internet sitesinde bir mesaj yayınladı. Mesajda, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. yılını hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliği ve silah arkadaşlarının desteğinde millet iradesinden alınan Kuva-yi Milliye gücüyle Balıkesir'de, Samsun'da, Amasya'da, Sivas'ta, Erzurum'da başlatılan ve bütün Anadolu'ya uzanan yolculuğun ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayan milli mücadele hareketi,milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurda dalga dalga yayılmış, binlerce şehit verilerek sıkıntı ve yokluklar içerisinde zafer kazanılmış ve bütün dünyaya gücümüzün gösterildiği kahramanlık destanı yazılmıştır. Sevgili Gençler, Gelecek sizlere emanettir.Gençliğe verilen değer arttıkça toplumların gelişeceği bilinciyle sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyorum. Çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim alarak hem kendinize, hem ailenize hem de ülkenize yararlı insanlar olarak doğru ve kararlı adımlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Atalarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin ve yetişmenize katkısı olan herkesin güvenine layık olacağınıza eminim. Sizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni yaşatmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmek sizlerin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Balıkesirli hemşerilerimin "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nı kutluyor ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi selamlıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda ederek bize şanlı bir geçmiş bırakan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur ise yayınladığı mesajda, gençlere seslendi. Başkan Uğur, "Sevgili Gençler; 19 Mayıs 1919, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Siz Türk'e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların; Siz 'Ya istiklal ya ölüm' diyen Seyit Onbaşıların, Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin; Siz tarihi tarih yapan Barborosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların soyundansınız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın yayınladığı mesajda "Emperyalist güçlere karşı verilen ve zaferle sonuçlandırılan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk adımı olan 19 Mayıs, modern Cumhuriyetimizin, tarihimizin en önemli dönüm noktasıdır. İşgal altında umudunu yitirmiş bir topluma umut olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı gün olan 19 Mayıs aynı zamanda kurtuluşa giden yolun başlangıcıdır. "Ya İstiklal, ya Ölüm!" parolasıyla 19 Mayıs'ta Samsun'dan tam bağımsızlık hedefiyle başlayan kurtuluş mücadelesi zaferle sonuçlandırıldıktan sonra, hayata geçirilen devrimlerle çağdaş, modern, laik Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Kurulan Cumhuriyetin korunması ve kollanması görevi de Atatürk tarafından Türk Gençliğine verilmiş ve 19 Mayıs ulusal bayram olarak kabul edilmiştir. Bugün Cumhuriyete ve Cumhuriyetin kazanımlarına karşı olanlar karşılarında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da fikri hür, vicdanı hür gençleri bulacaklardır. Akılla, bilimle donanmış gençlerimiz Atatürk'ün kendilerine verdiği görevin bilincindedir. Bu düşüncelerimle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Balıkesir Endüstri Meslek Liseliler Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Baki Yarımdağ, gençlere yönelik yayınladığı mesajda 19 Mayıs'ın tarihin dönüm noktalarından birisi olduğunu vurguladı. Başkan Yarımdağ, "Kahramanlıklarla dolu şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan, bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919'un 97. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelemizi başlatmak adına Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 günü bir milletin var olma mücadelesine atılan zafer adımının ilk günüdür. Bir ülkenin yarınlarından emin olması, yetiştirdiği gençlerin sağlıklı, duyarlı olmasıyla mümkündür. Gençlerine imkan hazırlamayan, ihtiyaçlarını gideremeyen, seslerini duyamayan milletler geleceklerini tehlikeye atmış olurlar. Gençlik, milletler için bulunmaz bir nimet, önemli bir güç, yararlanılması muazzam bir kuvvettir. Unutulmamalı ki İstanbul'u fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet de 21 yaşındaydı. Türk Milletini ileriye götürecek olanlar da gençlerimizdir. Amacımız Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında en üstlerde yerini almasıdır. Türk Milleti bunun mücadelesini vermektedir. Türk milleti olarak emanetin bilincindeyiz. Her türlü sorunu aşabilecek, Türkiye'yi yarınlara en iyi şekilde taşıyabilecek güçteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir 19 Mayıs Samsun Yerel Haberler

title