Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin milli uyanışın sembolü olduğunu belirterek, tüm gençlerin bayramını kutladı.

Tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs'ın kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olduğunu ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki ışığı olmuştur.

19 Mayıs'ı daha da anlamlı kılan bir diğer unsur da Gazi Mustafa Kemal'in bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmesidir. Cumhuriyetin geleceğini gençlerde gören Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz' diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir. Gençlerimize düşen en büyük görev de cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çok çalışmaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Çakır 19 Mayıs Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title