Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Hazırlıkları

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da gerçekleştirilecek kutlamanın hazırlıkları sürüyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. Yıldönümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Adana'da da gerçekleştirilecek kutlamanın hazırlıkları sürüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, Menderes Spor Salonu, toplantı odasında Federasyon İl Temsilcileri, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve antrenörlerle yaptığı toplantıda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü anımsattı.

İllerde bütün sorumluluğun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde olduğunu ifade eden Yılmazel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda katılımın yüksek olması ve coşkulu kutlanması için görevlilerin özverili davranması beklediklerini belirtti. Yılmazel, organizasyon konusunda deneyimli bir ekibe sahip olduklarını, hiçbir aksamanın yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstereceklerini, kendi kurumlarının yanı sıra Çukurova Üniversitesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İl Sağlık, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'nin de gerekli desteği sağlayacağını söyledi.

Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, 19 Mayıs hafta etkinliklerini, görsel olarak da desteklenen sunumla katılımcıları bilgilendirdi.

Kutlama kapsamında 15 Mayıs Pazar günü Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası" başlamış olacak.

Hafta boyunca resmi ve özel kuruluşlar, ev ve işyerleri, meydan ile caddeler bayrak ile Atatürk posterleriyle donatılacak, gece de ışıklandırma yapılacak. Bayramın anlam ve önemine uygun dövizler kentin hareketli noktalarına asılacak.

19 Mayıs Perşembe günü ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak, saygı marşı ve duruşunun ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunacak ve bayrak göndere çekilecek. Bando eşliğinde törene katılacak okullar kortejle ve flamalarla Atatürk Caddesi'nden yürüyerek törenin yapılacağı İstasyon Meydanı'na yerlerini alacaklar.

Adana Valisi Mustafa Büyük, törene katılanların ve halkın bayramını kutlayacak. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Öğrenciler Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile şiirler okuyacak.

"Atatürk ve Gençlik" konulu resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtılacak.

15 Mayıs Pazar günü Ergin İzci Grubu ile halkın katılımıyla Hastaneler önünden başlayıp, Cemalpaşa, Gazipaşa Bulvarı'nı takip ederek 5 Ocak Fatih Terim Stadı önünde son bulacak "Fener Alayı Yürüyüşü" gerçekleştirilecek.

Gençlik haftası boyunca Ergin İzci kampı, Atlıspor Kulübü'nde tenis turnuvası, 100. Yıl Yüzme Havuzu'nda yüzme yarışmaları, Sarıçam Yücel Kılıçyaldır Poligonu'nda trap ve skett müsabakaları yapılacak. Ayrıca, Gençlik Merkezi liderleri tarafından Atatürk ve Merkez parklarında Gençlik Merkezi'nin tanıtım stantları, el sanatları ve ebru etkinliği gerçekleştirilecek.

17 Mayıs Salı günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi, Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çukurova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu konser verecek. Ayrıca, aynı etkinlikte TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğrul Şan'da konser verecek.

Bu arada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kitapçığı da hazırlanıyor. Havanın yağışlı olması halinde kutlamalar Menderes Spor Salonu'nda yapılacak Törende, protokol mensupları ile vatandaşlara bayrak, su ve şapka dağıtılacak.

Toplantıya, Sarıçam İlçe Spor Müdürü Ali Bilgiç, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyüp Çelikoğlu, İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi Amiri Miktad Birer ile bölge antrenörleri katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes 19 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title