Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis ve Adıyaman'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gaziantep Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende, yıl boyunca düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, törendeki konuşmasında, sporun etkili ve çekici bir eğitim unsuru olduğunu belirterek sporun genç nesillerin yapıcı, yaratıcı ve üretici olmasında, sosyal kaynaşma ve kültürel kalkınmaya büyük etkisi olduğunu söyledi.

Tören, konuşmanın ardından yapılan jimnastik gösterileriyle devam etti.

Törene katılan Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, milletvekilleri ve davetliler, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından kurulan stantları gezdi.

Şanlıurfa'daki tören

Şanlıurfa'daki Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törende ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla devam edilen programa atlarla gelen öğrenciler ise ellerindeki Türk Bayraklarıyla Şehitlik Anıtı'ndan Rabia Meydanı'na kadar gösteri sunarak gitti. Buradaki etkinliklerde sporcular çeşitli gösteriler sergiledi.

Vali İzzettin Küçük ve protokol üyeleri, daha sonra yurt içi ve yurt dışındaki spor dallarında dereceye giren öğrencilere madalyalarını verdi.

Suriyeli çocuklardan gösteri

Kilis'teki Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Daha sonra Valilik binası önünde başlatılan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşü 10 yarış motosikleti takip etti.

Arkaltı, törendeki konuşmasında, milletin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcının 19 Mayıs 1919 tarihi olduğunu belirtti.

Tekvando, judo, bilek güreşi ve karate gösterilerinin yapıldığı törende Suriyeli sporcular da tekvando gösterisi sundu.

Törene Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Eryılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Müftüsü Mahmut Karatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş'taki kutlamalar

Kahramanmaraş'taki etkinlikler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı'nın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı.

12 Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile bazı kamu kurumu temsilcilerinin katıldığı törende İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Kutlamalar, öğleden sonra yapılan bazı etkinliklerle sürdü.

Adıyaman'daki tören

Adıyaman'daki kutlamalar kapsamında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı tarafından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Bağcı, törendeki konuşmasında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 96. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunun altını çizen Bağcı, "İşte bu yüzden, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayısın 96. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz" diye konuştu.

Kutlamalar, çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kahramanmaraş Şanlıurfa 19 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title