Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bozüyük, Pazaryeri, Gölpazarı, Söğüt ve Osmaneli ilçelerinde çelenk sunma törenleri düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bozüyük, Pazaryeri, Gölpazarı, Söğüt ve Osmaneli ilçelerinde çelenk sunma törenleri düzenlendi.

Bozüyük Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Köksal Şakalar, MHP Bilecik milletvekili Bahattin Şeker  Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Dübek, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Dübek'in anıta çelenk bıraktığı tören, halk oyunu ve spor gösterileriyle devam etti. Programda, Kaymakam Şakalar ve protokol mensupları tarafından spor branşlarında dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.

-Pazaryeri

Pazaryeri ilçesinde yapılan törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili İslam Özkul tarafından anıta çelenk bırakıldı.

Kaymakam vekili Kadir Apaydın, Garnizon Komutanı İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, il genel meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmen ile öğrencilerin katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Kemal Kutluer, törende yaptığı konuşmada, "Bugün 19 Mayıs. Düşünceden uygulamaya geçişin hareket noktası. Mustafa Kemal'in, Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96'ıncı yıl dönümü" dedi.

Spor müsabakalarında dereceye girenlerin kupa ve madalyaları verildi. Kortej yürüyüşünün ardından tören Pazaryeri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde devam etti. Öğrenciler tarafından Atatürk'ün gençliğe hitabesi, gençliğin Ata'ya cevabı, şiir ve kompozisyonlar kutlamalar, 19 Mayıs konulu rap müzik ve zeybek gösterileri ile gençlik marşının okunmasıyla sona erdi.

-Gölpazarı

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vekili Ulaş Aydemir, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Dinç, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Akagündüz, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Aydemir'in anıta çelenk sunduğu tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

Tören, Güner Orbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde devam etti. İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kaymakam Celalettin Taşkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Dinç ve Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, bayram kutlaması yaptı.

Güner Orbay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Alkım Uygunlar törende yaptığı konuşmada, "19 Mayıs 1919 tarihi Milletimizin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarih sahnesine çıkışının destanıdır. Atalarımız kendi kanlarını, canlarını hiçe sayarak bu yurdu siz gençlere bırakmıştır" diye konuştu.

-Söğüt

Söğüt ilçesindeki tören, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Musa Aydın tarafından anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ertuğrulgazi Tören Alanında devam eden kutlamalarda, Kaymakam Mitat Gözen, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mehmet Emin Alan ve Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'nun öğrenciler ve halkın bayramını kutladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Musa Aydın'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, halk oyunları ve çeşitli gösterilerinin ardından spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalar, Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığı motosiklet ekibinin gösterileriyle sona erdi.

-Osmaneli

Hükümet Konağı önünde yapılan törene, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, kurum müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Şener Öner, anıta çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Öner, törende yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı olmadığını, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle yerini almasının adı olduğunu ifade etti.

Ardından program Belediye Şehitler Stadında Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Münür Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, daire ve okul müdürleri, vatandaşın katılmalarıyla devam etti.

Günün anlam önemi ile ilgili konuşma, şiirlerin okunması ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Pazaryeri Osmaneli 19 Mayıs Yerel Haberler

title