Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

YOZGAT/KIRIKKALE/ 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Yozgat, Kırıkkale ve Erzincan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

YOZGAT/KIRIKKALE/ 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Yozgat, Kırıkkale ve Erzincan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Yozgat'ta, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer ve siyasi parti temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Güneşer, 19 Mayıs'ın, vatan toprakları işgal edilmiş, özgür yaşama haklarının ellerinden alınmaya çalışılan bir milletin umutsuzluğa ve yılgınlığa kapılmadan aydınlık ve güzel günler için verdiği mücadelenin başlangıcı olduğunu söyledi.

Geçmişini, geleneklerini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşamaya devam edeceklerini vurgulayan Güneşer, "Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un 96. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk coşku ve heyecanı içerisindeyiz. Büyük Atatürk'ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıl dönümünde, Türk milletinin bağımsızlığının bir gösteresi olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor. Bugünleri bize armağan eden başta Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelesi veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu

Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu törende, okullarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Törene, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kırıkkale

Kırıkkale'de, gençlik yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk kondu.

Ünlü, burada yaptığı konuşmada, İnsanlık, dünya ve yeryüzünün esenliği için bedenen ve zihnen olgunlaşmasını doğru zeminde tamamlamış genç kuşaklara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir potansiyele sahip olduğunu, nüfusun önemli bir kısmının 25 yaş altında olduğunu aktaran Ünlü, "Bu durum bize güven veriyor. Aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırıyor. Gençliğe yatırım en doğru yatırımdır. Gençler için akla hayale gelmedik tuzaklar kuran odaklara karşı onların tuzaklarını boşa çıkartacak projeler uyguluyoruz" dedi.

Trabzon yöresi halk oyunları gösterisi, sayokan, jimnastik ve karate gösterisiyle devam eden tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, il müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Erzincan

Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu protokol üyeleri ile öğrenciler ve sporcular atlı cirit ekipleriyle Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş yaptı. Burada karate, badminton, tenis gibi branşlarda sporcuların hazırladıkları gösteriler sunuldu. 3. Ordu Komutanlığı Bandosu da vatandaşlara konser verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Erzincan Yozgat Yerel Haberler

title