Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Bilecik'te çelenk sunma töreni düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde başlayan ve Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can, İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe ve daire müdürleri ile sporcuların katıldığı "Gençlik Yürüyüşü" Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Bilecik'te önceki gün meydana gelen trafik kazası nedeniyle diğer resmi etkinliklerin iptal edildiği törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Kocatepe, Atatürk anıtına çelenk sunup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, Türk gençliğinin ecdadından aldığı ilhamla Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacak, dünyaya örnek olacak ve milletçe gururlandıracak çalışmalara imza atacak kudrete ve vizyona sahip olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl dönümü yaklaşırken ülkenin demokratik standartlarının gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru hızla ilerlemesi için Türk gençliğinin üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğini ifade eden Kocatepe, "Türkiye Cumhuriyetinin istiklalinde gençlerin cephenin en ön saflarında verdiği kararlı ve cansiperane mücadelenin, istikbal mücadelemize de ışık tuttuğuna inanıyoruz. Bugünde vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayısı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir" ifadesinde bulundu.

Tören, Vali Nayir ve beraberindekilerin, Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sportif faaliyette başarı gösteren sporculara madalyalarının verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kocatepe 19 Mayıs Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title