Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

ANTALYA (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Akseki'de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

ANTALYA  (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Akseki'de de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vekili Ayetullah Yeşil, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Yeşil, geçmişini, geleneklerini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşamaya devam edeceklerini kaydetti.

Gençlerin, ecdadın kahramanlıkları ve tarihini kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarmakla yükümlü olduklarını vurgulayan Yeşil, şöyle konuştu:

"Atalarımız dünyaya 'Türk gibi kuvvetli' sözünü söyletmiş, yenilmez Koca Yusuf'ları, cihan şampiyonu Kurtdereli Mehmet Pehlivanları ile çıtamızı yükseltmişlerdir. Bizler sporun birleştirici ve geliştirici yönüyle sağlıklı bireyler olmakla yetinmeyip, günümüz ülkelerinin güçlerini sergilediği uluslararası spor organizasyonlarında da ülkemizi hak ettiği seviyeye getirmeliyiz. Bu hedefimize giderken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözü meslek düsturumuz olmalıdır."

Törende Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu. Öğrencilerin çeşitli gösteriler sunduğu törende, okullarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda törene Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Kenan Keskin, Cumhuriyet Savcısı Kenan Şahin, diğer yetkililer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Akseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title