Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çomaktekin, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihinde yazılacak yeni bir destanın başlangıç günü olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak Milli Mücadeleyi başlattığı bu günü, Türk Gençliğine bir bayram olarak armağan ettiğini hatırlatan Çomaktekin, "Bu durum O'nun gençliğe verdiği önemin en büyük göstergesidir. Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz, sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Bugün bizlerin sürdürdüğü ülkemizi geliştirme çalışmalarını yarın sizler devralacaksınız" ifadesinde bulundu.

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girme idealinin genç nesillerle gerçekleşeceğinin altını çizen Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Sevgili gençler, ülkemizin yarınlarının müreffeh olabilmesi için, kendinizi en iyi şekilde ve donanımlı olarak yetiştirmelisiniz. Bir taraftan  pozitif bilimleri öğrenmeli, diğer taraftan hak, hakkaniyet ve adaleti hayatınızın her alanında uygulayan ve bunları davranış haline getirmek suretiyle kendinizi geliştiren bireyler olmalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Amasya Yerel Haberler

title