Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine güvenerek çıktığı bağımsızlık yolculuğunu 19 Mayıs 1919'da başlattığını belirtti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine güvenerek çıktığı bağımsızlık yolculuğunu 19 Mayıs 1919'da başlattığını belirtti.

Vali Şahin,  19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 19 Mayıs, bağımsızlığı şiar edinen Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalaması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşının ilk kıvılcımının tarihi olduğunu ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı "Kurtuluş ve istiklal" meşalesiyle başlayan mücadelenin, Cumhuriyet'in ilanı ile hedefine ulaştığını bildiren Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurduğu Cumhuriyeti sizlere emanet ederek yetişen nesillere verdiği önemi göstermiş olup, Türk gençliğine başka hiçbir ülkenin gençliğinde bulunmayan bir ayrıcalık tanımış emanet duygusuyla aynı zamanda bir o kadar da ağır bir sorumluluk yüklemiştir.  Çünkü sizler,  Türkiye Cumhuriyetinin geleceğisiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine güvenerek çıktığı bağımsızlık yolcuğunu 19 Mayıs 1919 da başlatmıştır. Bugün bizlere düşen görev dinine, diline, kültürüne örf ve adetlerine bağlı, özgür ve hür düşünceli, gelişmelere açık gençler yetiştirmek; bu sayede de büyük ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirerek muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmanızı sizden istemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçenleri rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimize sevgilerimi, başarı dileklerimi sunuyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Dursun Ali Şahin 19 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title