Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Muğla Valisi Güvençer, Burdur Valisi Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik ve AK Parti Antalya İl Başkanı Köse, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı, Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle derin bir üzüntüyle geçirdiklerini kaydetti.

Umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığını ve vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırdığını belirten Güvençer, "Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, birbirine sevgi ve saygı ile kenetlenen, değerlerine bağlı, eğitimli Türk gençlerinin, ülkemizi en iyi şekilde yarınlara taşıyacağına inancımız tamdır" dedi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz da mesajında, cumhuriyetin geleceğinin istiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet olduğunu kaydetti. "Unutmamalıyız ki  ancak gençlerimize yatırım yaparak ve onları en iyi şekilde yetiştirerek geleceğe damgamızı vurabilir ve muasır medeniyet seviyesine yükselebiliriz" diyen Yılmaz, gençlerin kendilerine sunulan imkanları değerlendirerek Türkiye'nin adını büyük başarılarla taçlandıracağına inandığını bildirdi.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik ise yayımladığı mesajında, Mustafa Kemal Atatürk ve onun şahsında cumhuriyetin eşsiz mücadelesini başlatan ve zaferlerle taçlandıran aziz şehitleri saygıyla, rahmetle andığını ifade etti.

Özçelik, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için zihinsel ve bedensel faaliyetlere yönlendirilmesi gerektiğini, bu konuda siyasilere, sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlere büyük sorumluluk ve görev düştüğünü de kaydetti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de mesajında, Türk ulusunun onuruyla yaşayabilmesi için Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da yaktığı bağımsızlık ışığının, sonsuza kadar yollarını aydınlatacağını belirtti.

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ise 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlayan kurtuluş mücadelesinin 95'inci yıl dönümünün Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle buruk kutlandığını kaydetti.

Akseki, Kemer ve Manavgat'ta çelenk sunma törenleri

Bu arada 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Akseki, Manavgat ve Kemer'de çelenk sunma törenleri düzenlendi.

Akseki Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ümit Sarıkaya,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İmdat Mithat Bağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü vekili Mehmet Bulut,  daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akseki Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü vekili Mehmet Bulut ve iki öğrenci tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma törenine ise İlçe Garnizon komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek OKulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Gediz,  İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, gaziler ve vatandaşlar katıldılar.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Gediz'in Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından tören, Şehitler ve Soma faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile sona erdi.

Kemer Belediyesi önünde düzenlenen törene ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Kahraman Üraz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Kahraman Üraz, öğrencilerle birlikte anıta çelenk sundu. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Ak Parti Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title