Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Sinop'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Sinop'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk anıtı'na çelenk sunuldu.

Sinop Valiliği önünde yapılan törende Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında hayatını kaybeden madenciler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, "19 Mayıs 1919 tarihi büyük önder Atatürk'ün Samsun'a çıkış tarihi olmakla beraber Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine sahiptir. Sevgili Gençler, Türk gençliği olarak sizden kendinize duyulan güveni asla boşa çıkarmayacak Büyük Önder Atatürk'ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine karşı görev ve sorumluluklarınızı en güzel şekilde yerine getireceksiniz buna olan inancım sonsuzdur" dedi.

Atatürk'ün gençliğe hitabesinin okunmasının ardından gençliğin Ata'ya cevabı ile günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Törene Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan,  daire amirleri vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - Sinop

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Sinop Valiliği 19 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title