Haberler

19.kömür Kongresi

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 19. Kömür Kongresi ikinci gününde sabah oturumu 9:00’da 12:30 saatleri arasında Dedeman Otel Karaelmas ve Gelik Toplantı salonlarında gerçekleştirildi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 19. Kömür Kongresi ikinci gününde sabah oturumu 9: 00'da 12: 30 saatleri arasında Dedeman Otel Karaelmas ve Gelik Toplantı salonlarında gerçekleştirildi.

Sabah Oturumları, Prof. Dr. Cem Şensöğüt başkanlığında Prof. Dr. Tuğrul Ünlü ve Hüsnü Meydan yönetimlerinde gerçekleştirildi. İlk oturumda 'Yeraltı Kömür Madenciliğinde Kontrollü Kısa Devre Havalandırma' ile ilgili bildiriyi İbrahim Çınar sundu. Klasik havalandırma yöntemleriyle istenen bölgeye yeterli havanın gönderilemediği durumlarla ilgili uygulanabilecek yöntemler hakkında bilgi verdi.

'Kömür Açık İşletme Göletlerinde Su Yönetimi ve Rehabilitasyonu' isimli bildiriyi sunan Yrd. Doç. Dr. Mahmut Suat Delibalta madencilik faaliyetleri sonrası kısmen bozulan hidrojeolojik yapı ve doğal çevrenin yeniden düzenlenmesi amacıyla izlenecek yöntemlerle ilgili bilgi verdi. 'Ömerler Yeraltı Ocağında Arka Kömür Kazanma Veriminin Araştırılması' isimli bildiriyi sunan Yrd. Doç Dr. Ali Ekrem Arıtan, arka kömürün kazanımı ile ilgili Ömerler Yeraltı Ocağında gerçekleştirdiği yöntemler ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

İkinci oturumlar Prof. Dr. Turgay Onargan Başkanlığında, Prof. Dr. Raşit Altındağ ve Doç. Dr. Olgay Yaralı Yönetiminde gerçekleştirildi. Yeraltı Maden İşletmelerinde Analitik Hiyerarşi Prosesi ile Uygun Vantilatör Seçimi adlı bildiriyi sunan Nilüfer Kurşunoğlu Yeraltı Havalandırma yöntemleri ve Uygun Vantilatör Seçimi ile ilgili bilgi verdi. Ağır Ortam Tamburu Performans Değişiminin Zamana bağlı olarak MODSİM Programı ile İncelenmesi isimli bildiriyi sunan Yakup Umucu Manisa Soma Uyar Şirketinin mevcut ağır-ortam tamburu performans değişikliklerini MODSİM programı ile değerlendirdi. İnsansız Hava araçlarının Madencilik Faaliyetlerinde Kullanım Olanaklarının İncelenmesi konulu sunumunu yapan Serkan Karakış, yapılan çalışma ile açık maden uygulamalarındaki topoğrafya değişimleri, heyelan ve yeryüzünü ilgilendiren tüm görsel afet sorunlarında İnsansız Hava Araçlarının kullanılarak verim alabilmeyi açıklandı.

Sanal Gerçeklik Teknolojisinin Avustralya'da Maden İş Güvenliği ve Maden Mühendisliği Eğitimine Uygulanması adlı sunumunu gerçekleştirmek üzere Avustralya'dan gelen Serkan Saydam, Avustralya'daki New South Üniversitesi'nce Sanal Gerçeklik konusunda yapılan teknolojik araştırmaların Maden Mühendisliği Eğitimi üzerindeki uygulamalarına dair bilgi verdi.

Üçüncü oturum Prof. Dr. Vedat Deniz Başkanlığında ve Doç. Dr. Ekrem Yüce ve Sabahattin Sakatoğlu yöneticiliğinde gerçekleştirildi. Tunçbilek Linyit Kömürünün Yağ Aglomerasyonu ile Zenginleştirilmesi ile ilgili sunumu Selma Düzyol gerçekleştirdi. İnce Boyuttaki mineral tanelerinin kazanımında uygulanan yöntemlerden birisi olan yağ agloremasyonu ile ilgili bilgi verdi.

Kömür Atığı Uçucu Kül İnceliğinin Yeraltı Dolgusu Üzerine Etkileri konulu bildiriyi İbrahim Çavuşoğlu sunarken, Uçucu Küllerle ilgili yaptıkları araştırma ve deneylere dair bilgi verdiler. Öğütülebilirliğin Kömür Gömülme Derinliğine Bağlı Olarak Değişimi konumu sunumu Serdar Yılmaz gerçekleştirirken, Amasra bölgesi kömürlerinden numuneler almış ve farklı derinliklere ait bu numuneler üzerinde yapılan analizler sonucu elde edilen verilerle ilgili bilgi verdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avustralya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title