Haberler

19 Eylül Gaziler Günü ŞIRNAK

19 Eylül Gaziler Günü ŞIRNAK

19 Eylül Gaziler Günü - ŞIRNAK

Çözüm süreci

- Şırnak'ta Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende çözüm sürecine destek mesajları verildi

- Vali İpek:

"Çözüm süreci ile Şırnak halkı gözünü açtı"

- Gazi Özbey: "Çözüm sürecinden çok mutluyuz. Herkes bu süreçte elini taşın altına koysun"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törende çözüm sürecine destek mesajları verildi.

Valilik bahçesinde düzenlenen törene Vali Hasan İpek, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, kurum müdürleri ve çok sayıda gazi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına Şırnak Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör çelenk sundu.

Törenin ardından gazilerle bir araya gelen Vali İpek'e ve Tümgeneral İnce'ye Güngör, üstünde "Lailahe İllallah, Muhammeden Resulullah" yazan Türk Bayrağı hediye etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Vali İpek, çözüm süreci ile Şırnaklıların rahat bir ortamda yaşamaya başladıklarını belirtti.

Şırnak ve ilçelerinde yaşanan sokak olaylarına değinen İpek, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci ile Şırnak halkı gözünü açtı. Gözünü açtı derken biraz daha rahat bir ortamda yaşamaya başladı. Bu anlamda çözüm süreci için Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Şırnaklıların daha rahat bir hayat yaşamaya hakkı olduğunu düşünüyorum."

Çözüm sürecini sabote etmeye dönük girişimler olduğu yönündeki bir soruya ilişkin İpek, Şırnak halkının zaman zaman olay çıkaran kişilere tepki gösterdiğini ifade etti.

Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyünde yaşayan gazi İbrahim Özbey ise çözüm sürecinden umutlu olduklarını aktardı.

Olayları bir daha yaşamak istemediklerini dile getiren Özbey, "Allah ülkemizde inşallah bu kanı durdurur. Bu barış sürecinden çok ümitliyiz. Köyümüzde 30'a yakın kişi şehit ve gazi oldu. Ben de mayında iki bacağımı kaybettim. Bu çözüm sürecinden çok mutluyuz. Herkes bu süreçte elini taşın altına koysun. Başkasının evlatları ölmesin. Başka insanlar gazi olmasın. Bu ülke hepimizindir Allah birlik beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Güngör Hasan İpek Şırnak Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
title