Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Tosya ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tosya ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tosya Şubesi Başkanı Galip Yaman, törende yaptığı konuşmada, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921'de mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle 19 Eylül'ün Gaziler Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Gazilerin, şehitler ile cumhuriyetin teminatı ve temel taşlarından olduğunu belirten Yaman, "Şehit ve gaziler, toprağı vatan insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmaktan daha güzel bir makam olamaz. Şehit nurlanmış, gazı onurlanmış askerdir. Türk halkının azim ve kararlılığı her türlü zorluluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmaya muktedirdir." diye konuştu.

Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okumasının ardından sona erdi.

Törene, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Tosya Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Ömer Can Gedik, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Tosya Eylül Güncel Haberler

title