Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.

Ahlat Kaymakamlığı önünde düzenlenen program çelenklerin sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Üstçavuş Ahmet Coşgun yaptı.

Ardından Askerlik Şube Başkanlığı'nda gaziler ve programa katılanlara ikram verildi.

Burada bir konuşma yapan Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, "İnsanoğlunun erişebileceği en yüksek makam şehadet makamıdır. Bu makama ulaşanlar Peygamber Efendimize (sav) komşu oluyorlar. Fakat buna ulaşmak için çaba sarf edipte canını bu uğurda teslim edemeyenler gazi oluyorlar. Şehitlerimize ne kadar müteşekkirsek, gazilerimize de vatanın savunmasında, birliğinde ve diriliğinde yaptıkları katkılardan dolayı müteşekkiriz. Hepinize çok çok teşekkür ediyoruz. Gaziler gününüz kutlu olsun" dedi.

Düzenlen program, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Programa Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Askerlik Şube Başkanı Mustafa Çiçek, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, kurum amirleri ve gaziler katıldı.

Programın ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Yüzbaşı Bayram, Belediye Başkanı Çoban ve Askerlik Şube Başkanı Çiçek, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Ahlat Temsilcisi Musa Gürbüz'ü ziyaret ederek çeşitli hediyeler takdim ettiler. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Tekbıyıkoğlu Bitlis Ahlat Eylül Güncel Haberler

title