Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanı verilişinin 95. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tok, mesajında, Türk milletinin 15 Temmuz darbe girişimine karşı ikinci Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıktığını, vatanını canından aziz sayan milletin gazilik ve şehitlik makamının Türk milleti için ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Türk tarihinin mukaddes vatan topraklarını kanlarıyla sulamış şehitlerin ve gazilerin fedakarlıklarıyla elde edilen nice zaferlerle dolu olduğunu belirten Tok, şunları kaydetti:

"Gazi ve şehitlerimiz, bu vatan topraklarındaki varlığımızın birer sembolü ve güvencesidir. Bugün de ülkemize yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, aynı şuur ve fedakarlıkla görev yapmaktadırlar. Aziz milletimiz, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir."

Tok, FETÖ'nün darbe girişiminin bertaraf edilmesinin de şehit ve gaziler sayesinde olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz şehit ve gazilerimiz o akşam büyük bir destan yazdı. Tarihin akışını değiştiren büyük mücadeleler vererek, canlarını hiçe sayarak vatan ve bayrak için hayatlarını feda etti. Tankların altında ezildiler. Kurşunlara siper oldular. Onlar tarihin akışını değiştirdi. Allah'ım onlara rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar versin. Eğer o şehitler olmasaydı, halkımız meydanlara dökülmeseydi, bizler bugün yaşamayacaktık. O gece vatandaşlarımız varlığımız, birliğimiz, kardeşliğimiz, vatanımız, bayrağımız ve özgürlüğümüz uğrunda hiç çekinmeden canını ortaya koymuştur. Bu bilinçle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erdoğan Tok İlkadım Eylül Politika Güncel Haberler

title