Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

TBMM Başkanı Çiçek, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Uran'ı kabul etti Çiçek: "Kendisini bu milletten hisseden herkes, sizin sorunlarınız söz konusu olduğunda olumsuz bakmaz"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Çiçek, yaptığı konuşmada, ülkenin sahip olduğu her şeyi şehit ve gazilere borçlu bulunduğunu belirterek, hepsini rahmetle, saygı ve minnetle andığını ifade etti.

Bunun farkında olmanın, vatanı korumak, milletin birliğini ve dirliğini devam ettirmek açısından önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, şunları söyledi:

"Bizim vatan olarak tuttuğumuz bu coğrafya sıradan bir coğrafya değil. Bedelini kanla ödediğimiz bir coğrafyadır. Bu uğurda hayatlarını feda eden, kendisini ortaya koyanlar aziz şehitlerimizdir ve gazilerimizdir. Bu insanlara hem devlet hem toplum olarak borcumuz var. Bu borcumuzu imkan ölçüsünde yerine getirmek gibi sorumluluğumuz var.

Dünyada 'gazi' unvanını taşıyan tek parlamento bizim Meclisimizdir. Çünkü İstiklal Mücadelesi'ni yürüten ve yöneten parlamentomuzdur. Başka ülkelerde devlet vardır sonra parlamento oluşur.

Sizlerin sorunlarının çözümü noktasında epey bir mesafe aldık ama bunları yerine getirmiş olsak yine de borcumuzu ödeyemeyiz. Hayat devam ediyor. Yeni ihtiyaçlar yeni sorunlar çıkıyor. Bunları karşılamak da bizim görevimiz.

Sizin sorunlarınızla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda bir birim oluşturuldu. Bunu önemsiyoruz. Kendisini bu milletten hisseden herkes, sizin sorunlarınız söz konusu olduğunda olumsuz bakmaz. Böyle bir birimin arkasında milletin desteği var."

Taner Uran da bir ülkenin büyüklüğünün, yaptığı fedakarlıklarla ölçülebileceğini belirterek, "Bizim için de en önemli fedakarlık, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için kan ve can vermektir. Siz de bizim ailemizden birisiniz. Sizin ailenizden de iki tane şehit var. Bize gereken her türlü desteği veriyorsunuz. size teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Uran, yapılan yasal düzenlemelerle şehit aileleri ve gazilerin sorunlarının büyük bir bölümünün çözüldüğünü, eksik kalan konularla ilgili çalışmaların en kısa sürede bitirilmesini beklediklerini söyledi.

Taner Uran, iş hakkının bütün şehit çocuklarına verilmesini,  gazilere 3 bin 600 pirim gününde yaşlılık aylığı bağlanmasını, eğitim öğretim yardımlarının artırılmasını, Devlet Övünç Madalyası verilenlere ayrıca bir ödeme yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Türk milletinin şehit ve gazilere gereken önemi verdiğini, devletin her kademesinde bu konuda birimler kurulduğunu kaydeden Uran, özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda kurulan Şehit Aileleri Daire Başkanlığı'nın daha fonksiyonel, kendilerine karşı daha kucaklayıcı, sevgi ve şefkatle yaklaşım içinde olmasını beklediklerini kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Cemil Çiçek Taner Uran Eylül Politika Güncel Haberler

title