Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Gaziler Günü Diyarbakır ve Ergani ilçesinde kutlandı

Diyarbakır'da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine Vali Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep ve Diyarbakır Muharip Gaziler Derneği Başkanı Siraç Sezer ile kamu kurum temsilcileri katıldı.

Törende, öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Diyarbakır Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sezer, yaptığı konuşmada, gaziler olarak, vatan ve inandıkları değerler uğruna her zaman savaşmaya ve şehit olmaya hazır olduklarını söyledi.

Törenin ardından gaziler, Vali Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Ergani ilçesinde de tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Kaymakam Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakkı Haktan Armağan, Belediye Başkan Vekili Veysi Çeri, İlçe Jandarma Komutanı Recep Cansu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Gaziler, Kaymakam Erdinç Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Akboyun'un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından tören sona erdi. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Cahit Kıraç Diyarbakır Ergani Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title