Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Yozgat'ta Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit ailelerine yemek verildi.

Yozgat'ta Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit ailelerine yemek verildi.

Nohutlu Tepesi Sosyal Tesisleri'nde verilen yemekte, Vali Kemal Yurtnaç ve Milli Güreşçi Rıza Kayaalp tek tek masaları gezip şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Vali Yurtnaç, burada yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz'da millet olarak çetin bir mücadele verildiğini, bu mücadeleden Türkiye'nin ve demokrasinin güçlenerek çıktığını söyledi.

Gönüllerinin yaralandığını ifade eden Vali Yurtnaç, bu yaraların asla unutulmayacağını ve unutulmaması gerekliliğinin altını çizdi.

Hukuki sınırlar içerisinde darbe girişiminde bulunan hainlerle mücadele edileceğini dile getiren Vali Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Güneydoğu şehitlerimiz var, Kıbrıs şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Göreve başladığımda da söylemiştim, bu dezavantajlı gruplarımızın pozitif ayrımcılığı olacaktır. Onların istekleri kamu kurumlarımızda son sürat yapılacak."

Kendilerinin şehit aileleri ve gazilerin emrinde olduklarını aktaran Yurtnaç, Bu insanların kimilerinin canları ile kimilerinin bedenleri ile bu ülkeye, bu vatana borçlarını ödediklerini söyledi.

Milli Güreşçi Kayaalp de yemek sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamasında, Gaziler Günü'nde gazilerle bir arada olmak istediğini ve bunun için burada olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Rıza Kayaalp Nohutlu Yozgat Politika Haberler

title