Haberler

19 Ekim Muhtarlar Günü

Düzce'de ve ilçelerinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Düzce'de ve ilçelerinde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Muhtarlar Derneği üyeleri Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, dernek üyelerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında dernek başkanı Yaşar Çengel'den bilgi aldı.

Muhtarların yerel yönetimlerde önemli bir paya sahip olduğunu aktaran Dağlı, iş birliği içinde çalışacaklarını kaydetti.

Yığılca

Yığılca ilçesinde merkez ve köy muhtarları Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Yığılca Şubesi yönetim kurulu üyesi Nizamettin Kalaycı, çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesinin 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Muhtarların köy ve mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı bir rol oynadığını anlatan Kalaycı, "Diğer bir yandan da çağdaş bir yönetim anlayışının en temel yönetimlerindendir. Osmanlı'dan cumhuriyete taşınan ender kurumlardan bir olan muhtarlık teşkilatı yerel yönetim birimlerinin en küçüğü olmasına karşın halka en yakın olanıdır. Türk demokrasi tarihinde ilk seçimler muhtarlık seçimleri ile başlar." dedi.

Daha sonra Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar'ı makamında ziyaret eden muhtarlar, çalışmaları hakkında Sancaktutar'a bilgi verdi.

Sancaktutar, köylerde ve mahallelerde oluşan sıkıntıları muhtarlar aracılığıyla öğrendiklerini belirterek, "Seçilmiş olmanız sizleri ayrıca önemli kılıyor. 39 köyümüz 4 mahallemiz ile uyum içerisinde çalışıyoruz. El birliği ile bundan sonraki süreçte de çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Bütün muhtarlarımız çalışmaları ve kişilikleri ile beni memnun ediyor. Yerel yöneticiler olarak sizler tabandan geliyorsunuz. Sürecin yürütülmesi açısından muhtarlar ayrı bir öneme sahip diye düşünüyorum. Bizim göremediğimiz sizin gördüğünüz eksiklikleri bizimle paylaşın." ifadelerini kullandı.

Kaynaşlı

Kaynaşlı Muhtarlar Derneği üyeleri, ilçe merkezindeki Atatürk Anıtına çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulundu.

Dernek Başkanı Osman Akar, burada yaptığı konuşmada, muhtarın görev yaptığı alanda milleti ve devleti temsil ettiğini belirtti.

Muhtarların seçim ile iş başına geldiklerini vurgulayan Akar, "Muhtar, vatandaş adına hak arama devlet adına ise kurumların vatandaş ile olan işlerinde aracılık yapma görevi ile mahalli yönetimin vazgeçilmez bir unsurudur. Kamu düzeninin sağlanmasında resmi kurum ve kuruluşların birlikte çalıştığı, vatandaşın da devletle olan işlerinde ilk müracaat yeri olması nedeni ile önemli bir görevi ifa etmektedir." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Keskin

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, muhtarlar ile siyasetçilerin aynı gemide yer aldıklarını belirtti.

Millete hizmet götürmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Keskin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Muhtarlarımız mahalle ve köylerinde bizler de tüm il ve Türkiye genelinde hizmet götürerek vatandaşları memnun etmek istiyoruz. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızla bizim aramızdaki en kuvvetli bağ ve köprüdür. Onlardan aldığımız güç ve destek ile çalışmalarımızı organize ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde muhtarlarımızla çalışıyor, eksikliklerimizi gideriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Yığılca Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title