Haberler

19.01.2015 Gazete Manşetleri ve Haberleri

Güncelleme:

HABERLER.COM gazete manşetleri. Güncel haberler ve 19 Ocak Pazartesi gününün gazete manşetleri. Haftanın ilk gününde gazeteler manşetlerine hangi haberleri taşıdı ? Son dakika haberler ve en çok satan gazetelerin manşetleri.

Gazete manşetleri. 19.01.2015 tarihli gazete manşetleri ve güncel haberler. Türkiye bugün kimi ve neyi konuşuyor ? En yüksek tirajlı gazetelerden manşetler, son dakika gelişmeleri ve gündemden sıcak haberler.

- 19 OCAK PAZARTESİ

Gündemin öne çıkan başlıkları şu şekilde.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek altıncı Cumhurbaşkanı olacak. Bakanlar Kurulu'na en son 15 yıl önce Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanlığı döneminde başkanlık etmişti.

TOPLANTI 11.00'DE BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantı saat 11.00'de başlayacak. Milli Güvenlik Kurulu toplantısının yapıldığı salonda gerçekleşecek toplantıya, saat 13.30'da öğle yemeği için ara verilecek. Toplantı sonrasında açıklama, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından Cumhurbaşkanlığı Basın Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Dört eski bakanın akıbetini netleştirecek Genel Kurul'daki kritik görüşme öncesinde AK Parti yönetimi daha önceki yıllarda Yüce Divan'a sevk öngörmeyen soruşturma komisyonu raporlarının nasıl olduğunu araştırdı.

ARŞİVLER TARANDI

Arşiv taramaları sonucunda eski Başbakan Mesut Yılmaz olmak üzere, haklarında komisyonlarca Yüce Divan'a göndermeye öngörülmeyen bakanların tamamının sınırsız konuşma hakları olmasına karşın bu haklarını kullanmadıkları görüldü. Hatta Mesut Yılmaz'ın Tbmm'de söz hakkı bile almadığı belirlendi. Bu çerçevede Akp grup yönetimi Genel Kurul'da bakanların konuşmalarına sıcak bakmadığı söylendi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada AK Parti kurmayı, "Geçmiş dönemlere baktık. Haklarındaki komisyon raporu Yüce Divan'a sevk etmeme yönünde olan bakanlar Genel Kurul'da genellikle söz almıyor.

İş güvenliği paketine eklenmesi planlanan önergeyle, gece çalışanların mesai ücreti tehlikeye giriyor. AK Parti Manisa Milletveki Muzaffer Yurttaş imzalı önergenin kabul edilmesi halinde sanayi dışındaki işlerde gece 7.5 saatlik çalışma sınırı kaldırılacak.

MESAİ DARBESİ

AK Parti Manisa Millevekili Muzaffer Yurttaş'ın imzasıyla İş güvenliği paketine verilmesi planlanan önergeyle, sanayi dışındaki işlerde gece 7.5 saatlik çalışma sınırı kaldırılıyor. Bu düzenleme yasalaşırsa, 7.5 saatin üstünde çalışanların mesai alması zorlaşacak. Güvenlik görevlileri, Turizm ve Sağlık sektörü çalışanları bu düzenlemeden en çok etkilenecek meslek grupları olarak dikkat çekiyor.

TÜBİTAK Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu (SAVTAG) tarafından Mayıs 2013'te proje çağrısı yapılan 'Yüksek Güçlü Lazer Silah Sistemi' (YGLSS) projesinde görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının ardından teknik ve bütçe çalışmaları geçtiğimiz yıl başlatıldı. Proje için Aselsan, TÜBİTAK ve Bilkent Üniversitesi ortak çalışıyor. Bütçesi 120 milyon lira olan projenin tasarım çalışmalarında ilk prototip üretildi.

YGLS prototipi geçtiğimiz günlerde test edildiği BİLGEM Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü laboratuarındaki sınavı başarıyla geçti. YGLS üzerinde bulunduğu platformun hareketlerinden bağımsız dengeli bir şekilde belirlenen bir hedefi algılayıp takip etti. Sonrasında ise yüksek güçlü lazer hüzmesini hedef üzerine yönlendirip odakladığı noktaya lazer ışını göndererek imha ederken projeyi yakından izleyen Milli Savunma Bakanlığı'nda da yüzleri güldürdü.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Bakanlar Kurulu Gazeteler Ak Parti Türkiye Gündem Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title