Haberler

1869 Yılında Başlayan Gelenek, 2014 Yılında da Değişmedi

İlk olarak 1869 yılında Sarıalizade Ömer Lütfü Bey'le başlayan gelenek, 2014 yılında da değişmedi. Aynı aileden Of’ta bugüne kadar 13 isim belediye başkanı olurken, 14. isim ise AK Partili Salim Salih Sarıalioğlu oldu. Of’ta geçtiğimiz yerel seçimlerde yine aynı aileden AK Partili Oktay Saral, 3. kez belediye başkanı seçilmiş ancak milletvekilliği seçimlerinde belediye başkanlığında istifa edince yerine Murat Saral belediye başkanlığına getirilmişti. AK Parti son seçimde Murat Saral yerine yine aynı sülaleden bu kez Salim Salih Sarıalioğlu’nu aday göstermişti. Seçimi 12 bin oyla ve yüzde 52 oy oranı ile önde tamamlayan Sarıalioğlu, Of seçmeninin gösterdiği teveccühe teşekkür etti.

'145 YILLIK SÜREÇ İÇERSİNDE OSMANLI’DAN GELEN YÖNETİM TARZI VAR'

Sarıalioğlu, bu kadar uzun sürenin altında halkın teveccühünü kazanmak olduğunu kaydederek 145 yıllık sürede Osmanlı’dan beri gelen yönetim tarzı olduğunu belirtti. Sarıalioğlu, “Of Belediyesi Trabzon Belediyesi ile birlikte 1869 yılında kurulmuştur. Ancak kayıtlarda bu yanlışlıkla 1874 olarak geçmiş görülüyor. Biz geldiğimizde resmi belgelere dayanarak tekrar meclis kararı almak suretiyle aslına rücu ettireceğiz. Buda yaklaşık 145 yıla dayanıyor. İnşallah Allah izin verirse ömrümüz vefa ederse 150 yılı tamamlamış olacağız. Kuruluşundan bugüne kadar büyüklerimize nasip oldu bizde büyüklerimizden almış olduğumuz bu bayrağı inşallah layıkıyla onlara en güzel hizmetleri vererek devam ettirmeye çalışacağız. Resmi kayıtlarda Belediye Başkanı Büyük Ömer Ağa görünüyor, onu da Mustafa Bey olarak değiştireceğiz. Çünkü kayıtlarda öyle görünüyor. Dolayısıyla 145 yıla yakın bizim ailemiz, aile büyüklerimiz ilçemizde çok güzel hizmetler verdiler. Onların bu hizmetleri sayesinde halkımızın teveccühünü kazanmaları sayesinde bizde inşallah onlardan almış olduğumuz bu bayrağı daha ileriye taşımaya gayret edeceğiz. Bu 145 yıllık süreç içerisinde ta Osmanlıdan beri gelen yönetim tarzı var burada. Hakikaten bizim büyüklerimiz burada vatandaşlarımızla kol kola el ele vererek onlarla et tırnak gibi olarak onlara hizmet vermeye çalışmıştır. İşin sırrı ise sayın Başbakanımızın dediği o hakikaten sihirli cümlede saklı. Millete hizmetkar olmaktır. Hiç kimse zorbalıkla hiç kimse başka türlü böyle bir yönetimi sürdüremez. Hiçbir şekilde de asla ve asla halkın teveccühünü kazanmadan bu kadar uzun süre yönetimde kalamazsınız. Bunun tek sebebi var oda millete hizmetkar olmaktır” dedi.

BEKİR KOCA-OZAN KÖSE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Salim Salih Sarıalioğlu Ak Parti Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title