Haberler

180 Gündür Oğullarından Haber Yok

Muş'un Varto ilçesinde yaşayan Mirza Güneş, 6 aydır haber alamadığı oğlunu bulmak için hayvanlarını satıp yollara düştü.

YAHYA SEZGİN - Muş'un Varto ilçesinde yaşayan Mirza Güneş, 6 aydır haber alamadığı oğlunu bulmak için hayvanlarını satıp yollara düştü.

İlçenin Sazlıca köyünde ailesiyle yaşayan 21 yaşındaki Masum Güneş, iki arkadaşıyla " İstanbul'a çalışmaya gidiyoruz" diyerek evden ayrıldı. 180 gündür haber alamadığı oğlunu bulmak isteyen baba Mirza Güneş, ailenin tek geçim kaynağı olan büyükbaş hayvanlarını sattı.

Oğlunun izini sürmek için önce İstanbul'a ardından en son görüldüğü il olan İzmir'e gidecek olan Mirza Güneş, tüm imkanlarını kullanıp çocuğunu bulmak istiyor.

Baba Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Ramazan Bayramı'nda aynı köyden arkadaşları Azad Turan ve İshak Sönmez ile İstanbul'a çalışmaya gideceğini söyleyerek evden ayrılan oğlundan bir daha haber alamadıklarını söyledi.

Oğlunun bir süre sonra kendisini arayarak İstanbul'dan İzmir'e geçeceğini söylediğini belirten Güneş, şöyle konuştu:

"Oğlum bana bir tuz fabrikasında işe başladığını söyledi. Ancak bu telefondan sonra bir daha kendisine ulaşamadık. Oğlumu bulmak için devlet büyüklerinden yardım bekliyorum. Çalmadık kapı bırakmadık. Günlerdir evde büyük bir üzüntü ve endişeyle oğlumuzdan gelecek bir haberi bekliyoruz. Artık yollara düşerek oğlumu arayacağım. Bizimde sabrımız kalmadı. Maddi imkanım olmadığından hayvanlarımı sattım. Oğlumu bulmak için elimden geleni yapacağım."

Anne Cemile Güneş ise 180 gündür oğlunun nerede olduğunu bilmediklerini ve hayatından endişe ettiklerini dile getirdi.

Güneş, "Oğlumu kimlerin götürdüğü ve nerede olduğuna dair bilgimiz yok. Yardım eli uzatılsın. Oğlumun bulunmasını istiyorum. Günler bizim için her gün ölüm. Oğlumun ya ölüsünü ya da dirisini istiyorum. Yaşıtları askerlik yapıyor. Bize yardım eli uzatılsın" diye konuştu.

İshak Sönmez'in babası Mustafa Sönmez ise savcılığa kayıp başvurusunda bulunduklarını bildirerek, "Hiçbir gelişme olmadı. Çocuklarımızın eve dönmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul İzmir Varto Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title