Haberler

18 Yaşındaki Gencin Kar Maskeli Katil Zanlısı Yakalandı

Güncelleme:

Adana'da 18 yaşındaki İzzettin Akpınar'ın katil zanlısı 28 yaşındaki Ahmet İrek ile 30 yaşındaki H.Ş. ve kardeşi İ.Ş. gözaltına alındı.

Adana'da 18 yaşındaki İzzettin Akpınar'ın katil zanlısı 28 yaşındaki Ahmet İrek ile 30 yaşındaki H.Ş. ve kardeşi 17 yaşındaki İ.Ş. gözaltına alındı.Merkez Seyhan İlçesi'nin Barbaros Mahallesi'ndeki Eminağa Caddesi'nde geçtiğimiz 22 Haziran'da meydana gelen olayda, motosikletle olay yerine gelen kar maskeli kişiler av tüfeğiyle ateş edip İzzettin Akpınar'ı öldürdü, beraberindeki arkadaşı 20 yaşındaki Vedat Söğüt'ü ise yaraladı. Cinayetle ilgili çalışma başlatan polis, çevredeki 25 ayrı güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Saldırıdan sonra olay yerinden kaçan şüphelilerin kullandığı motosikletin İ.Ş.'ye ait olduğu saptandı. Olaydan bir gün önce İ.Ş.'nin öldürülen İzzettin Akpınar ile kavga ettiğini belirleyen polis, evine baskın düzenledi. İ.Ş. ile ağabeyi H.Ş. gözaltına alındı.

'İŞLEM TAMAM' SELAMI

Cinayet Bürosu ekipleri elde ettiği başka bir kamera kayıtlarında ise saldırıdan hemen sonra olaya karışan motosikletin İ.Ş.'nin evinin önüne geliş anı görüntülerine ulaşıldı. Kayıtlara göre motosikletten inen ve yüzündeki kar maskesini çıkartan kişinin Ahmet İrek olduğu ve İ.Ş.'ye 'İşlem tamam' anlamına gelen selam verdiği anlaşıldı. İrek de gözaltına alındı. İrek'in evinde yapılan aramada 3 av tüfeğiyle 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

İZZETTİN'E ATEŞ ATEŞ ETMEDİM

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan Ahmet İrek, olayda kullandığı av tüfeğini de Akkapı Mezarlığı'na attığını söyledi. İrek, amacının ölen kişiyi vurmak olmadığını da ileri sürerek ifadesinde,Olayın olduğu yerde işyeri olan Mustafa Yıldırım'dan 15 bin lira alacağım vardı. İşyerine korkutmak amacıyla ateş ettim. İzzettin ile Vedat'ın içeride olduğunu bilmiyordum. Amacım öldürmek değildi, sadece korkutmaktıdediği öğrenildi.Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan zanlılar Ahmet İrek ile İrek'i azmettirdiği ileri sürülen H.Ş. ile kardeşi İ.Ş., adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akpınar Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title