Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin Yıl Dönümü

Ceylanpınar ve Siverek ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ceylanpınar ve Siverek ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Ceylanpınar Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören Cumhuriyet İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen programla devam etti.

Burada düzenlenen programda Ceylanpınar Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hüseyin Demir'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Şehitlerini anma orotoryosu canlandırıldı.

Lise öğrencilerinin hazırladığı şiir ve kompozisyonlarının okunmasının ardından öğrenciler tef eşliğinde Çanakkale Şehitlerini anlatan Kürtçe ilahiler seslendirdi.

Program Kuran-ı Kerim telavetinin ardından şehit yakınlarınında katıldığı yemekle sona erdi.

Etkinliğe Kaymakam Musa Sarı, Garnizon Komutanı Nevzat Ak,  Emniyet Müdürü Türker Yırtar, Milli Eğitim Müdürü Ali Dağlı ve kurum amirleri katıldı.

Siverek ise Şirinkuyu Mahallesindeki Şehitlikte düzenlenen tören Kaymakam Hamza Erkal, çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 107. Alay Komutanlığında görevli Topçu Üsteğmen Aydın Babaoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Şeref defterini imzalayan Erkal ve beraberindekiler şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı, şehitliğe fidan dikti.

Şehitlik ziyaretinin ardından program endüstri meslek lisesi konferans salonunda devam edildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Hüseyin Demir Ceylanpınar Siverek Yerel Haberler

title