Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü Gediz-abide Şehitliği'nde...

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü Yıldönümü nedeniyle Abide Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yıldönümü nedeniyle Abide Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Gediz Kaymakamlığı ve Evliya Çelebi Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yıldönümü Törenine İlçe Kaymakamı Avni Kula, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, şehit ve gazi yakınları, daire amirleri, partilerin ilçe başkanları ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Sabah saat 9.30'da Abide Şehitliği Anıtı'na Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından çelenk konulmasıyla başlayan kutlama töreninde Saygı Duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mehmetçik tarafından saygı atışı yapıldı. İlçe Kaymakamı Avni Kula, anıt defteri imzaladıktan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Törenin ardından Belediye Kültür Salonu'na geçildi. Burada saat 10.30'da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan anma programı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak'ın günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşma ile devam etti.

Konuşmanın ardından 2 öğrenci tarafından müzikli şiir okundu. Gediz'in şehitlerinin konu edildiği video filmin izlenmesinin ardından öğrenciler tarafından şehit yakınlarına karanfil hediye edildi.

Daha sonra Evliya Çelebi Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 'Çanakkale'den Haber Var' adlı piyes sahnelendi ve "Cennetin En güzel Çocukları" adlı oratoryo 18 kişilik öğrenci grubu tarafından sunuldu. Bir öğrenci tarafından da saz, gitar ve keman eşliğinde kahramanlık türküleri seslendirildi.

18 Mart Şehitler günü dolayısıyla düzenlenen yarışmada derce alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Program sunucusu tarafından izleyenlere yapılan açıklamada, okul öğrencileri tarafından aziz şehitlerimizin ruhuna 41 Yasin ve Kuran hatmi indirildiği bildirildi.

Program sonunda tüm misafirlere, Gediz Evliya Çelebi Anadolu Lisesi personeli tarafından günün anısına hazırlanan Arpacık Çorbası, Üzüm Hoşafı ve Ekmekten oluşan yemek ikram edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Kütahya Çelebi Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title