Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

Siirt'te 2007 yılında gazi olan Niyazi Dugan'a Devlet Övünç Madalyası verildi.

Kırşehir'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde düzenlen program, Şehitlik Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı.

Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, Vali Çakacak, şeref defterini imzaladı.

Tören, şehitler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

Gaziye Devlet Övünç Madalyası

Öte yandan, 2007 yılında Siirt'te uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu gazi olan Nizayi Dugan'a "Devlet Övünç Madalyası" verildi.

Vali Özdemir Çakacak, bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, vatan ve millet sevgisinin en yüce nişanesi olan bu madalyanın, gaziye duyulan minnet ve şükranın ifadesi olduğunu söyledi.

Çakacak, şöyle konuştu:

"Milli duygularımızın ifadesi olarak bugün, 25 Mayıs 2007 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yürütülen operasyon sırasında gazi olan Niyazi Dugan'a Cumhurbaşkanımız adına Devlet Övünç Madalyası takdim edeceğiz. Milletimizin birliği ve vatanımızın bütünlüğü için verilen mücadele sırasında gazilik mertebesine ulaşan Niyazi Dugan kardeşimize teşekkür ediyoruz. Bu duygularla Şehitler Günü'nde devletimizin bekası milli birlik ve beraberliğin devamı için canını vermiş aziz şehitlerimizi ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere kahraman gazilerimizi bir kere daha şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum."

Gazi Niyazi Dugan ise uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucunda 8 arkadaşını kaybettiğini, kendisinin de yaralandığını dile getirdi.

Dugan, "2007 yılında Siirt'de gazi oldum. Büyük bir patlama meydana geldi. Uzaktan kumandalı bombayla bizi pusuya düşürdüler. Yanımda 8 şehit verdik. 6 ay GATA'da tedavi gördüm. Arkadaşlarımı kaybettim" dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Çakacak, Devlet Övünç Madalyası'nı Gazi Dugan'a teslim etti.

Kaman'daki tören

Kaman ilçesinde de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Kaman Kültür Merkezi'nde anma programı gerçekleştirildi.

Törene, Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Erhan Talu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İzzet Şeref, Kaman Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Durgut, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Selçuk Özer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Protokol üyeleri, daha sonra, Kaman merkez ve Hacıpınar mezarlıklarındaki şehitlerin mezarlarını ziyaret etti. - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Özdemir Çakacak Çanakkale Kaman Siirt Yerel Haberler

title