Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

Sivas'ta program düzenlendi.

Sivas'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende, şehitlik anıtına, Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Sivas Belediyesi, Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı atışı yapıldı.

Vali Alim Barut, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin önemine değinerek, "Yeni nesiller, sizler de şunu bilmelisiniz ki bu modern dünyada hür yaşayabiliyorsak bu coğrafyada Cumhuriyet'e sahip çıkarak dimdik ayakta duruyor, milletler ailesi içinde varlığımızı sürdürüyorsak bunu Çanakkale'yi bize yaşatanlara borçluyuz" diye konuştu.

Daha sonra Barut ve beraberindekiler Garnizon Şehitliğini ve polis şehitliğini ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Şehitlikteki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde Çanakkale Şehitleri Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı ve buradaki anma programına geçildi.

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mustafa Hızal burada günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

İki şehit ailesine devlet övünç madalyası da verilen programda Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri tarafından gösteri sunuldu.

Programa, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, daire amirleri, şehit ve gazi aileleri yakınları ve öğrenciler katıldı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Garnizon Komutanlığı Sivas Yerel Haberler

title