Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

Suşehri'de tören düzenlendi.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Personel Astsubay Çavuş Özkan Göç, Çanakkale Deniz Zaferi'nin önemini vurgulayarak, şunları söyledi:

" Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktasıdır. Kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaşarak, Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk gençliği ve Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir."

Daha sonra şiirler okundu.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkanı Sedat Sel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, gazilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaymakam Perçi, törenin ardından şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldi. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Zaferi Suşehri Sivas Yerel Haberler

title