Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün aramıza nifak sokan, tefrika sokanlara inat biz nasıl 98 yıl önce birbirimizin kucağında şehit olmuştuk, bir 98 yıl sonra bugün de Türkiye'nin dört bir tarafında aynı bütünlüğü aynı beraberliği"...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugün aramıza nifak sokan, tefrika sokanlara inat biz nasıl 98 yıl önce birbirimizin kucağında şehit olmuştuk, bir 98 yıl sonra bugün de Türkiye'nin dört bir tarafında aynı bütünlüğü aynı beraberliği koruyacağız" dedi.

Arınç, AK Parti Mamak İlçe Gençlik Kolları'nca düzenlenen "Çanakkale Şehitlerini Anma Programı"na katıldı.

Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Çanakkale Savaşı ve şehitlerle ilgili sinevizyon gösteriminde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şiiri fonda verildi.

Arınç, daha sonra yaptığı konuşmada, etkinliği düzenleyen gençlere teşekkür etti. Bu merkeze Necmettin Erbakan isminin verilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Arınç, ismi verdikleri için Mamaklıları kutladı.

Çanakkale'de önemli açılışlar ve törenler gerçekleştirildiğini anlatan Arınç, Çanakkale Savaşı'nda çok büyük kahramanlıklar gösterildiğini dile getirdi.

Arınç, savaşta binlerce şehit verildiğini dile getirerek, "Onların yolu bizim ışığımızdır, önümüzü aydınlatıyor. Dünyaya, herkese ayakta selam durduran muhteşem bir zaferi bizlere hediye ettiler" diye konuştu.

Hayatını feda eden tüm şehitlere gönülden minnet duygularını ilettiklerini, rahmet dilediklerini ve Fatiha okuduklarını belirten Arınç, "Çanakkale'yi hatırlamak bir vatanseverliktir. Bu toprakların insanı ecdadına, tarihine, bayrağına her zaman sahip çıkar ve sahip çıkmaya da devam edecektir" dedi.

Arınç, Mamak'ta böyle bir toplantıda şehitleri andıklarını ifade ederek, başka siyasi partilerden de bu hassasiyeti göstermesini temenni ettiğini, çünkü bunun partiler üstü bir mesele olduğunu vurguladı.

"Tarihimizde yüzümüzü ak eden zaferlerimizi anmak, 75 milyon insanımızın üzerine adeta farz-ı ayındır. Kimse bundan kaçamaz, kimse o tarihimizi inkar edemez, kimse bu zaferlerimizin üstünü örtemez" diyen Arınç, bugün yapılması gerekenin, bugünleri sadece yıl dönümünde değil bir yıl boyunca kitaplarda, konuşmalarda, çocuklara anlatılacak hikayelerde Çanakkale ruhunu ortaya koymak olduğunu kaydetti.

Arınç, bir ülkede gençleri yetiştirirken üç önemli konuda ihmalde bulunulamayacağını ifade ederek, "Bir: Tarihimizi çok iyi bileceğiz. İki: Dinimizi çok iyi bileceğiz. Üç: Dilimizi çok iyi bileceğiz, onu güzel konuşacağız ve onu zenginleştireceğiz. Kültürümüzün üç önemli unsuru var ki bunları ihmal edemeyiz" diye konuştu.

Çanakkale'nin her an hatırlanması ve çocukların zihinlerine yerleştirilmesi gerektiğini bildiren Arınç, şöyle devam etti:

"Bu topraklar kolay kazanılmadı ve müdafaa edilmedi. Hamdolsun her karış toprağın altında bir şühedanın yattığını bildiğimize göre, bu toprakların hakkını ve elbette bizden sonraki nesillere de hür ve bağımsız olarak intikalini hep beraber sağlayacağız. Bizi biz yapan değerlere hiçbir zaman gözümüzü kırpmayacağız. 'Çanakkale geçilmez' denmişse Çanakkale nedir- Geçilemeyen nedir ve ondaki güç ve iman neyi temsil ediyor- Bunu çocuklarımızın, gençlerimizin, ağabeylerimizin, aile reislerinin mutlaka tekrar hatırlaması ve bunun yüzyıllar sonrasına götürülmesi lazım. Böyle bir zafer başka bir ülkede olsa da onlar için de büyük bir başarıdır."

"Tarihimizin her sayfası şanla ve şerefle doludur" diyen Arınç, Çanakkale'yi her yönüyle anlamak ve anlatmak zorunluluğu olduğunu söyledi.

Arınç, 12 Mart 1921'de Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'nın TBMM'de ayakta 4 defa okunduğunu ve alkışlanarak kabul edildiğini de dile getirerek, Ersoy'un bu marşı yazdığı eve gidilmesi, Taceddin Dergahı'nda namaz kılıp, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Onursal Genel Başkanı Mustafa Başoğlu ile burada defnedilen diğer insanlar için bir dua okunması gerektiğini söyledi.

-"Tarihini bilmeyen kökünden kopmuş ot gibidir"-

Konuşmasında İstiklal Marşı'nın yazılması sürecine değinen Arınç, Ersoy'un marşı yazdığı vakit kazandığı ödülü savaşta yetim kalan, anne babası vefat edenler için kurulan derneğe bağışladığını bildirdi.

Arınç, Birinci Dünya Savaşı'nın kaybedildiğini anımsatarak, şehitler toprağının işgal edildiğini ancak bu büyük hüsranın hiçbir zaman kabul olunmadığını kaydetti. İstiklal mücadelesi sonucu Cumhuriyet'in kurulduğunu ve 100. yıla doğru hızla ilerlendiğini anlatan Arınç, "Tarihini bilmeyen kökünden kopmuş bir ot gibidir. Biz böyle değiliz" ifadesini kullandı.

"Anadolu'nun doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar herkes Çanakkale'ye koştu. Kürtler de koştu, Lazlar da koştu, şüphesiz Türkler de, hepimiz istiklal için mücadele için buraya koştuk" diyen Arınç, pek çok ilden gelen askerlerin, istiklal uğruna zaferler kazananların, birbirleriyle kucak kucağa yattığını kaydetti.

Arınç, hiç kimsenin etnik kökene bakarak gidip gitmeme konusunda tereddüte düşmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Milletimiz birdir, bu aziz milletin değerleri birdir ve mesele cihat olunca, savaş olunca, bağımsızlık olunca, vatan, millet, bayrak olunca herkes seve seve bu göreve koşmuştur. O yüzden Çanakkale'yi herkes görmelidir. Bugün aramıza nifak sokan, tefrika sokanlara inat biz nasıl 98 yıl önce birbirimizin kucağında şehit olmuştuk, bir 98 yıl sonra bugün de Türkiye'nin dört bir tarafında aynı bütünlüğü aynı beraberliği koruyacağız. Irkçılık fitnesine alet olmayacağız, Allah yolunda, millet yolunda, bayrak yolunda her şeyi göze alacağız. Bunun en güzel örneği Çanakkale'de bulunuyor."

Etkinliğe, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu, AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Emre Çalışkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Ertuğrul Subaşı

Yayıncı: Tarkan Demir - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Bülent Arınç Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title