Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Borçka'da "18 Mart Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Borçka'da "18 Mart Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muhammet Yavuzyılmaz, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, askeri ve mülki erkan ile siyasi parti temsilcileri, Borçka Şehitliği'ni ziyaret etti.

Saygı duruşu ve saygı atışının ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Ardından Borçka Müftüsü İbrahim Görmüş tarafından şehitler için dua okundu.

Borçka Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu konferans salonunda düzenlenen programda, Şehit Savaş Gedik Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mine Yılmaz ile Türk Silahlı Kuvvetleri adına Jandarma Teğmen Fatih Torun, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Programda, öğrenciler şiir okuyarak Çanakkale Destanı konulu oratoryo sahneledi.

-Kaymakam Kızıltoprak'ın mesajı-

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak "18 Mart Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kızıltoprak, mesajında, Çanakkale zaferinin, bir vatanın can pahasına nasıl korunacağı, bir ülkenin nasıl kurulacağının en açık örneklerinden birini oluşturduğunu belirtti.

Bu toprakların her karışının şehit kanlarıyla sulandığını, milletçe, şehitlerin bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı inançla daha da yükseklere taşıyacaklarını ifade eden Kızıltoprak, şunları kaydetti:

"Bir yandan Cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi biz yapan değerlerimizi daima canlı tutmaya devam edeceğiz. Bu inançla 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Günü'nde bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum."

Muhabir: Bülent Atasert

Yayıncı: Asena Akçay - ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Kızıltoprak Çanakkale Borçka Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title