Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıl dönümü dolayısıyla Antalya Uncalı Şehitliği'nde tören düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Antalya Uncalı Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Şehitlik anıtında düzenlenen törene Vali Vekili Mehmet Kurdoğlu, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şube Başkanı Ali Kuş, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle protokol üyeleri katıldı.

Anıta çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışının ardından Vali Yardımcısı Kurdoğlu, şehitlik defterini imzaladı. Törene katılanlar daha sonra şehitlikteki mezarları ziyaret ederek şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Bu sırada bir şehit annesi Tuğgeneral Korkmaz'a sarılarak, "Bu vatanın bölünmesine ve bayrağın inmesine izin vermeyin" şeklinde konuştu. Korkmaz da

"Merak etmeyin" yanıtını verdi.

Daha sonra protokol üyeleri Antalya Kültür Merkezi'nde Karatay Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen programa katıldı. Programda davetlilere içerisinde kuru ekmek, kuru üzüm ve buğday bulunan kumanya dağıtıldı.

Kurdoğlu, burada Bakanlar Kurulunca alınan karar gereği 13 şehit yakını ve vazife malulüne devlet övünç madalyalarını verdi.

Program, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve öğrencilerin yaptıkları gösterinin ardından sona erdi.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kurdoğlu Kemal Korkmaz Çanakkale Antalya Yerel Haberler

title