Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Tüm dünyanın laneti olan savaşlar, insanlığa acı verirken, 'Çanakkale' barışın, umudun ve kardeşliğin adı oldu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Tüm dünyanın laneti olan savaşlar, insanlığa acı verirken, ' Çanakkale' barışın, umudun ve kardeşliğin adı oldu. Hiçbir savaş Çanakkale Destanı kadar konuşulmadı. Hiçbir savaş dünya barışına Çanakkale kadar umut olmadı." dedi.

Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cafer dedesinin Çanakkale'de şehit olduğunu hatırlatarak, dedesinin şehit olmadan önce 1915 yılında bir mektup gönderdiğini söyledi.

Cafer dedesinin gönderdiği mektubu hatıra olarak sakladıklarını anlatan Nazlı, mektupta yazan bazı kısımları, şöyle aktardı:

"Hamdolsun vücudum sıhhatte. Sizin de sıhhatte olmasını haktan isterim. Eniştelerim efendilere, (kız kardeşlerime, öğretmen olan yeğenim İbrahim efendiye, kız kardeşlerimin kızlarına selam ile cümlesinin hatırlarını istifsar eylerim. Oğullarım Ahmet, Mehmet ve Mustafa efendilere selam ile gözlerinden öperim. Mekteplerine devam etsinler. Onlar için çanta vesaire aldım göndereceğim. Amca oğlum Mehmet ağaya ve yengem hanıma hacı Salih efendiye, oğlu Hüseyin efendiye, tenekeci Ali ağaya ve akrabaların cümlesine hepsine ayrı ayrı selam ederim. Valideciğim rahatım iyi ancak sizlerin dualarına ihtiyacım var."

Nazlı, Çanakkale ruhunun 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde yeniden canlandığını belirterek, "15 Temmuz'u, o günü ve sonrasında halkımızın dik duruşunu hatırlarsak, ülkemizin yeni dönemde bir denge siyaseti izlemek için yoğun bir mücadele verdiğini, vermeye de devam ettiğini, muhatap olduğumuz bütün aktörlerin Türkiye'yi bu sistemden vazgeçirip kendi ittifak sahasına hapsetmek için çabaladığını açık bir şekilde görürsünüz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şükrü Nazlı Çanakkale AK Parti Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title