Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla konferans düzenledi.

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla konferans düzenledi.

İktisadi ve İdari Blimler Fakültesi Konferans Salonunda Kürtçe ve Türkçe olarak Çanakkale zaferini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Bahattin Keleş, Çanakkale Savaş'ının oluşum ve nedenleri üzerinde konuşma gerçekleştirdi.

Yrd.Doç.Dr. Keleş, Çanakkale Savaşı'nda tüm yurttan ve her kesimden insanların cansiparane bir kahramanlık ve cesaret örneği gösterdiğini belirterek, "Tarihteki şehit verme sayısı bakımından Çanakkale Savaşı önemlidir. Bu savaşta 257 bin asker şehit oluyor. Burada İslam'ı yok etmek için  değişik ülke ve kıtalardan Müslümanların üzerine hücum edildiği bir savaştır" dedi.

"Edirnelisi Karslısı, Muşlusu, Şırnaklısı bu Çanakkale Savaşında kahramanca savaştı" diyen Yrd.Doç.Dr. Keleş, şöyle konuştu:

"Köylüsü, şehirlisi ile millet, mukaddesat aşkı ile bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı üstün bir cesaret, gayret ve imanla mücadele etmiş ve tüm dünyaya Çanakkale geçilmez demiştir. Bunu tarih sayfalarında altın harflerle yazmış olup, 100 yıldır bu destan anlatılıp gururla söylenmektedir."

Konferansa, ŞÜ İktisat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Gürol Okay, İlahiyat Fakültesi Dekanı Yrd.Yrd.Doç. Nurullah Aktaş, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Şırnak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title