Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü- 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta tören düzenlendi- Mardin'in Nusaybin ilçesinde "Hepimiz Oradaydık" Çanakkale ilahisinin Kürtçe versiyonu seslendirildi- Bingöl'de 30 kişi, Çanakkale şiirini işaret diliyle anlattı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta tören düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü- 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta tören düzenlendi- Mardin'in Nusaybin ilçesinde "Hepimiz Oradaydık" Çanakkale ilahisinin Kürtçe versiyonu seslendirildi- Bingöl'de 30 kişi, Çanakkale şiirini işaret diliyle anlattı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta tören düzenlendi.Diyarbakır Hava Şehitliğindeki tören saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Vali Hüseyin Aksoy ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz tarafından Şehitler Anıtına çelenk bırakıldı.Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu törende şehit özel defterini imzalayan Vali Aksoy, Korgeneral Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü şehit mezarlarına karanfil bıraktı.Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan Vali Aksoy, Çanakkale zaferinin, parçalanmak istenen bir devletin, yok edilmek istenen bir milletin dünya tarihine yeniden hükmetmesini, gücünü ve iradesini gösterdiği bir savaş olduğunu söyledi."Çanakkale zaferi insanlığın sahip olduğu en büyük askeri başarılardan biri olarak tarih sayfalarındaki yerini aldı. Bu büyük zafer siyasi sonuçları itibarıyla da tarihin seyrini değiştiren önemli bir olay olarak her zaman değerlendirilmiştir" diyen Aksoy, şunları dile getirdi: "Birçok teknik üstünlükle 18 Mart 1915'te Çanakkale'ye gelen düşman kuvvetleri milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusu karşısında mağlup olmuşlardır. Bu uğurda binlerce Mehmetçiğimiz şehit olarak Çanakkale'nin geçilmez olduğunu göstermişlerdir. Bu zafer vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Anadolu insanının neleri başarabileceğinin güzel bir kanıtıdır."Albay Hakan Uslu ve Yüzbaşı Hayrettin Yazıcı'nın günün önemini anlatan "Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz" adlı oratoryo sunumunun ardından öğrenciler şiir okudu, Güzel Sanatlar Lisesi müzik korusu da sahne aldı.Diyarbakırlı şair Abdülkadir Nurgördükü'nün Çanakkale için yazdığı şiiri okumasıyla sona eren törene Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Başsavcı Ramazan Solmaz ve vatandaşlar da katıldı.Törene belediyeyi temsilen katılım olmadığı görüldü.Dicle Üniversitesi'nde de (DÜ) İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle etkinlik düzenlendi.Kongre merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan, "Harmanyeri 1915" adlı Çanakkale oratoryosu sunuldu.Törene Vali Aksoy, İl Emniyet Müdürü Böğürcü ve DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç katıldı. -18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Hüseyin Aksoy Diyarbakır Batman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
title