Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Patnos ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Patnos ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Kaymakamlık önündeki Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan tören, Patnos Belediyesi Serhat Kültür Merkezi'nde devam etti.

Patnos Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen anma töreninde, öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu, Çanakkale ile ilgili türküler söylendi.

Ardından protokol üyeleri, 1985 yılında Ege Denizi'nde bilinmeyen bir nedenden dolayı batan askeri gemide şehit olan Alaattin Ataş'ın babasını evinde ziyaret etti.

Baba Nurettin Ataş, "1985 yılında Ege Denizi'nde bilinmeyen bir nedenden dolayı geminin batmasıyla oğlumla beraber yaklaşık 40 kişi kayboldu ve bir daha bulunamadılar" dedi.

Ziyaretin ardından, 3. Jandarma Komando Alay Komutanlığı'nın şehit ve gazi ailelerine verdiği öğlen yemeği programına geçildi.

Törenlere, Kaymakam Mahmuthan Arslan, Belediye Başkan Vekili Muzaffer Yıldız, İlçe Garnizon Komutanı Albay Taşkın Keleş, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Özgür Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Resul Narin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Doğan da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Zaferi Patnos Yerel Haberler

title