Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Ceyhan ve Aladağ ilçelerinde tören düzenlendi.

Ceyhan'da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Atatürk Anıtı'da çelenk sunuldu. Şehitlikte düzenlenen törende Kuranı Kerim okundu, dua edildi, mezarlara çiçek bırakıldı.

Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nde devam eden programda İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü, şehitler ve gazileri minnet, saygı ve şükranla andıklarını belirtti.

Törende Ceyhan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çanakkale Ruhu "konulu şiir ve kompozisyonları öğrenciler tarafından okundu. Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen " Çanakkale Geçilmez" piyesi sahnelendi.

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçenin farklı noktalarında kurulan stantlarda, Çanakkale'de zor şartlarda savaşan askerlerin yemeği olan buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ile tayın ekmeği dağıtıldı.

Törenlere Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ile yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Aladağ Hükümet Konağı önünde başlayan törende  saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Atatürk Anıtı'da çelenk sunuldu.

Kaymakam Ahmet Ziya Filizer, Sinanpaşa İmam Hatip Lisesi toplantı salonundaki törende, daha önce Çanakkale'de görev yaptığını belirterek her Türkün mutlaka Çanakkale'yi ziyaret ederek orada yaşanan kahramanlık destanından ders alması gerektiğini söyledi.

Filizer, "Yeryüzünde bu vatan için mücadele vererek şehit düşen aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onları minnetle anıyoruz" dedi.

Törende öğrenciler şiirler okudu, piyes sahnelendi, yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Katılımcılar daha sonra Meydan Mahallesi'ndeki Şehitliği ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Murat Göğebakan Aladağ Ceyhan Yerel Haberler

title