Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Havza ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi, Havza İlçe Müftülüğü, Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muharip Gaziler Havza Temsilciliği ortaklığı ile hazırlanan Çanakkale Ruhu Seher Vakti Doğar Projesi kapsamında öğrencilere ve halka sabah namazı sonrası Çanakkale cephesinde asker karavanası olan kırık buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.

Havza ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi, Havza İlçe Müftülüğü, Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muharip Gaziler  Havza Temsilciliği ortaklığı ile hazırlanan Çanakkale Ruhu Seher Vakti Doğar Projesi kapsamında öğrencilere ve halka sabah namazı sonrası Çanakkale cephesinde asker karavanası olan kırık buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.

Kevser Camisi'nde Kuran-ı Kerim okundu namaz sonrası ise şehitler için mevlit okundu.

Mevlidin ardından öğrenciler ve halka Çanakkale'de asker karavanası olan kırık buğday çorbası ve ekmek dağıtıldı.

Programa Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Dağıtılan çorbanın ardından yapılan dua sonrası Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Kevser Cami önünde açılan Çanakkale Sergisi gezildi.

Vatandaşlara çorba dağıtan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz projeye emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeni ile bu program düzenlendi.  Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir dönüm noktası, Osmanlı'nın son günleri. Bunları iyi anlamamız lazım" dedi.

Kaymakam Alper Tanrısever projenin Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı ve 18 Mart Şehitler Günü nedeni ile hazırlandığını belirterek şunları söyledi:

"Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılında Havza'da öğrencilerimizle vatandaşlarımızla ve kamu kurumlarında çalışan mesai arkadaşlarımızla beraber olduk. Amacımız şehitlerimizi unutmadığımızı onların değerlerine mümkün mertebe bağlı kaldığımızı göstermekti. En büyük hedefimiz ise gençlerimize Çanakkale'nin nasıl bir savaş olduğunu, orada şehitlerimizin ve oradaki gazilerimizin bizler için yapmış olduğu fedakarlığı gösterebilmekti, onları anlatabilmekti. Umarız başarılı olmuşuzdur. Bu organizasyonu yapan başta Belediye Başkanlığı, Müftülük ve Milli Eğitim Müdürlüğüne çok çok teşekkür ediyorum. Katılımlarından ötürü Havza halkına ve öğrencilere şükranlarımı sunuyorum."

Vezirköprü

Vezirköprü Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde de Vezirköprü Müftülüğü tarafından program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından sabah namazı kılındı. Daha sonra Çanakkale ile ilgili konuşma yapıldı. Program, Çanakkale kasidesi, ilahi ve şehitler için yapılan 400'ü aşkın hatim duasıyla sona erdi.

Sabah namazında düzenlenen programa cemaatin yanı sıra protokol de katıldı.

Bafra

Bafra Müftülüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle sabah namazında Kuran-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

Tarihi Büyük Cami'de 20 imam hatibin katıldığı programda Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, Çanakkale Zaferi, şehitler ve şehitlik mertebesi konuları hakkında vaaz verdi.

Sabah namazından sonra cemaate Çanakkale'de askerlerin karavanası tuzsuz buğday çorbası ikram edildi.

Programa, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Müftüsü İsmail Çiçek, siyasi partilerin temsilcileri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Şubesi Başkanı Rahmi Şahin, şehit aileleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kavak

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Kavak ilçesinde şehitler törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Büstüne çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törene Kaymakam Mevlüt Şekerci, Kavak Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Ekrem Büyüktekin, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ufuk Aktay, "Çanakkale ruhu göstermiştir ki dünyada bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir şey yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu kararlı millet olma bilinci, sahip olduğumuz en büyük zenginliğimiz ve gücümüzdür. Çanakkale Zaferi, tarihi şan ve şerefle dolu olan Türk ordusunun ne ilk, ne de son kahramanlık destanıdır. Günümüzde bölücü terör örgütleri ve destekçileri karşısında verilen mücadeleyle kahraman Mehmetciğimiz, atalarından almış oldukları en kutsal emanet olan vatanı aynı kararlılık ve bilinçle korumaktadır" dedi.

Buradaki törenin ardından, ilçe şehitliği ziyaret edildi. Kuran okunup,  dualar yapıldı. Daha sonra Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan programa geçildi.

Ayrıca etkinlikler kapsamında İlçe Müftülüğünce Yörgüç Paşa Camisi'nde mevlit okutuldu.

Çarşamba

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çarşamba'da tören düzenlendi.

Çarşamba Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelek sunumuyla başlayan törenin ardından Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa geçildi.

Burada, Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından Çanakkale konulu şiirler okundu, Çanakkale Zaferi'ni konu alan oyun sahnelendi.

Programa Kaymakam Caner Yıldız, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çanakkale Zaferi Havza Yerel Haberler

title