Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Tekirdağ'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Kore gazilerine madalya verilmesinin ardından yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın çok önemli bir savaş olduğunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öleni görüyor, 3 dakika sonra öleceğini biliyor, en ufak bir duraksama göstermiyor, okuma bilenler ellerinde Kuran-ı Kerim onu okuyarak cennete yürüyor, bilmeyenler kelime-i şehadet getirerek yürüyorlar. Bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren hayret ve tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur" sözlerine hatırlattı.

Çanakkale kahramanlarını bundan daha güzel ifade eden bir cümle yazılamayacağını söyleyen Salihoğlu, ülkenin geleceği için Çanakkale'de şehit olarak destan yazan dedelerin günün gençliğine emsal olması gerektiğini kaydetti.

Artık savaşlarının bilim ve teknikle yapıldığına dikkat çeken Salihoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu mücadeleyi sürdürmek için eğitimli, donanımlı, sağlıklı ve milletine bağlı, ahlak değerleri yüksek bir gençlik yetiştirmemiz gerekmektedir. Bu da aileden başlayıp toplum içerisinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında sağlanabilecek bir durumdur. Bu durum çok büyük bir çalışmayı zorunlu kılmaktadır. Aksi halde yarışın dışında kalırız ki bu da Allah korusun milletimiz için hüsran demektir. Bu güzel topluluğa hitap ediyor olmakta bir şehit torunu olarak bana ayrı bir mutluluk veriyor.

Benimde dedem Sarıkamış'ta, Çanakkale'nin hemen öncesinde yine doğuda destan yazan dedelerimizin yürüttüğü bir savaşta şehit düştüğü için bu anlamlı günde onu da buradan rahmetle anmak istiyorum ve Çanakkale savaşına katılan tüm askerlerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum."

Salihoğlu'nun konuşmasının ardından, Tekirdağ Süleymanpaşa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri hazırladıkları Çanakkale Savaşı ile ilgili gösteriyi sundular.

Programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Garnizon Komutanı Halil Erkek, protokol üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Enver Salihoğlu Tekirdağ Kore Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
title