Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Bilecik'te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Bilecik'te, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

2. Jandarma Tugay Komutanlığında görevli üsteğmen Emre Çelebi, burada yaptığı konuşmada, gurur ve minnetle kutlanan Çanakkale Zaferi'nin, dünyanın en kuvvetli ordularının 100 yıl önce Çanakkale toprakları içinde kahraman Türk askerlerinin iman dolu göğsüne çarparak, bütün ümitleriyle beraber Türk sularına gömüldüğü gün olduğunu kaydetti.

Bilecik Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak da bu savaşın sadece cephede savaşanların savaşı değil, cephe gerisinde bekleyen anaların, bacıların, gelinlerin ve yavukluların savaşı olduğunu bildirdi.

Anadolu Lisesi öğrencileri "Çanakkale şehitlerine ve bir yolcuya" adlı şiirlerin okuması ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının günün anlam ve önemine belirten türküleri seslendirmesinin ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Nihat can, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Baro Başkanı Halime Aynur, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, şehit aileleri, gaziler ve askeri erkan, şehitliği ziyaret etti.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı askerleri tarafından yapılan saygı atışının ardından dua okundu, daha sonra Vali Nayir, şehitlik defterini imzaladı.

- Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde anma programı

Etkinlikler, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Salonu'nda, Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Okul Müdürü Remzi Düven'in ve İl Müftüsü Necati Akkuş'un konuşmasının ardından Çanakkale oratoryosu ve okul korosunun Çanakkale türkülerini seslendirmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Şeyh Edebali Emre Çelebi Bilecik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title