Haberler

18 Kişinin Öldüğü Çöken Kaçak Kur'an Kursu Davası 8 Yıldır Sürüyor! Avukat İsyan Etti

Güncelleme:

Konya'da 8 yıl önce çöken Kız Kuran Kursunda, 18 kişinin ölmesi ile ilgili davada mağdurların avukatı, "Toprağa gömülü olanlar patates değil, çocuk" diyerek isyan etti.

Konya'nın Taşkent İlçesi'nde 2008 yılında, ruhsatsız 3 katlı Kız Kuran Kursu binasının, gaz sıkışmasından kaynaklanan patlamada yıkılarak, 17 yatılı öğrenci ile 1 eğitmenin ölümü, 29 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 8 yıldır süren davanın 25'inci duruşması yapıldı.

MAĞDURLARIN AVUKATI İSYAN ETTİ

Mağdur çocukların avukatı Hakkı Ünalmış, "Olay nedeniyle toprağa gömülü olanlar patates değil, küçük yaşta çocuklardır. 8 yıldır süren bu davanın bir an önce sonuçlandırılmasını ve sanıkların cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

O dönem belde olan Balcılar Mahallesi'nde Balcılar Kasabası Okul ve Kurs Talebelerine Yardım Derneği'ne ait Özel Boğaziçi Öğrenci Yurdu'nda, 1 Ağustos 2008 günü saat 04.15'te LPG tankından sızan gaz, sabah namazı için kalkan bir öğrencinin elektrik düğmesine basması sonucu patladı. Patlamanın şiddetiyle 3 katlı yurt binası yıkıldı. Olayda, 1 eğitmen ve 17 yatılı öğrenci öldü, 29 öğrenci de yaralandı.

KISA TUTUKLULUKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDILAR

Olayın ardından Yurt Müdürü Hüseyin Çömlek, dernek ve yurt temsilcileri Mehmet Semerci ve Mehmet Göktaş, Hadim İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alındı. Mehmet Göktaş, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hüseyin Çömlek ve Mehmet Semerci de kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.

DAVA 8 YILDIR SÜRÜYOR

8 yıldır Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 2'si kadın eğitmen, 6'sı dernek ve yurt sorumlusu, 3'ü de LPG tankını kuran ve gaz dolumu yapan şirket sorumluları olmak üzere toplam 11 tutuksuz sanığın 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan yargılandığı davanın 25'inci celsesi görüldü.

"ÖLENLER PATATES DEĞİL KÜÇÜK YAŞTA ÇOCUKLARDIR"

Olayın mağduru 3'ü ölü 5 çocuğun avukatlığını yapan Konya Çocuk Hakları Koruma Derneği Başkanı avukat Hakkı Ünalmış, dava ile ilgili bugüne kadar 7 bilirkişi raporu hazırlandığını belirterek, "Sanıklar hakkında şikayetimiz devam etmektedir. Olay nedeniyle toprağa gömülü olanlar patates değil, küçük yaşta çocuklardır. 8 yıldır süren bu davanın bir an önce sonuçlandırılmasını ve sanıkların cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

CUMHURİYET SAVCISI MÜTALAASINDA: 4 KİŞİYİ KUSURLU BULDU

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Okur da, mütalaasında, bilirkişi raporlarına göre, patlamanın LPG sisteminin mevzuata uygun olarak montajının yapılmaması ve gaz sızıntısından meydana geldiğini bilirtti. Mütalaada, olay tarihinde gerekli eğitim aldığı halde patlamanın önlenmesi için vananın kapatılması, havalandırmanın açık tutulması gibi güvenlik önlemlerini almayan yurt müdürü Hüseyin Çömlek'in kusurlu olduğu, tesisatı yaptıran LPG şirketinin montaja uygunluk onayını veren yetkilisi İzzet Uyanık ile teknik destek sorumlusu İbrahim Yılmaz'ın eksiklerin giderilmesi için gereken önlemleri almadıkları için kusurlu oldukları belirtildi.

LPG SİSTEMİNİN MONTAJI KUSURLU

Ayrıca montajı LPG şirketi adına yapan firmanın yetkilisi Abdullah Bostancı'nın montaj sözleşmesinin 7.4 maddesinde belirtmesine rağmen montajı mevzuata uygun yapmayarak servis sözleşmesi gereği tesisatın periyodik bakımını yaparken eksiklerin giderilmesini sağlamadığından kusurlu olduğunun anlaşıldığı ifade edildi. Cumhuriyet Savcısı Okur, mütalaasının devamında, sanıklar Hüseyin Çömlek, İzzet Yanık, Abdullah Bostancı ve İbrahim Yılmaz'ın 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden' olma suçunu işledikleri anlaşıldığını ve Türk Ceza Kanunu'nun 85/2 maddesi(Taksirle Öldürme)(Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi üç yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) gereği cezalandırılmalarını istedi.

DİĞER SANIKLARA BERAAT TALEBİ

Savcı, diğer 7 sanık hakkında ise bilirkişi raporuna göre olayda kusurlu olmadıklarının anlaşıldığını belirtip, beraatlerini talep etti.

Duruşmaya katılan sanıklar Hüseyin Çömlek, İzzet Yanık, Abdullah Bostancı, İbrahim Yılmaz ve avukatları mütalaaya karşı savunma yapmaları için mahkemeden süre istedi. Mahkeme heyeti de duruşmayı 25 Ekim tarihine ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yılmaz Taşkent Konya 3. Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

BİRGÜL SOYAL:

önce devlet devlet olarak o çocukların ölümüne sebep olanları içeri tıkacak hiç bunların lafı edilmiyor örtbas ediliyor. EY AKP YÖNETİCİLERİ İŞARET ETTİĞİNİZ ZAMAN İSTEDİĞİNİZ ADAM BAHANESİDE HAZIRLANARAK İÇERİ ATILIYOR BUNUDA İŞARET ETSENİZ YA ONLAR ÇOCUK PATATES DEYİL ALLAH RAZI GELİRMİ SUSMANIZA YOKSA YOKSA BİR DEFADAN BİRŞEY OLMAZMI DİYECEKSİNİZ.

1
1
yanıtYanıtla
yanii:

sankı anası babası gondermedı ora anası babası ne yapıldıgını bılıyorlardı orda tamam kotu olsun diye gondermediler ama cocugun nerde kuran kursunda napıyor okuyor ben ustume dusenı yaptım gonderdım allah katında kensını korumak için yapılan seyer bunlar allah akıl versın

0
1
yanıtYanıtla
MUHASEBE:

SAVCIYMIŞ MÜTEALAYMIŞ ŞUYMUŞ BUYMUŞ HUKUKÇU DİYE VERMİŞLER SAVCILARIN HAKİMLERİN ELİNE MİLLETİ SANTRANC OYNAR GİBİ OYNUYORLAR MİLLETİN HERŞEYİYLE BİRDE ARTİST TAVIRLARI Bİ BOKUDQA ÇÖZEMEZLER ÇÖZSELERDE YANLIŞ ÇÖZERLER HUKUKUNA DA SAVCISINADA HAKİMİNEDE YAZIKLAR OLSUN

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title